Lambrusco

Lambrusco fik et lidt skidt ry i 1980'erne, hvor kvaliteten desværre ikke var i højsædet for mange producenter. Men den perlende vin har været elsket i flere hundrede år, og i dag er kvaliteten meget højere end dengang, Preben Elkjær spillede på landsholdet.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er lambrusco?

Lambrusco er helt klassisk italiensk. Når den er bedst, er den liflig, forfriskende og charmerende – lidt ligesom selve Italien! Lambrusco er samtidig perfekt til sommerens lange, lyse aftener i det danske sommerland.

Den mousserende vin har hjemme i Emilia-Romagna - én af de rigeste regioner i hele Europa målt på fødevarer og vin i verdensklasse. Her har mennesker kendt til lambruscodruen siden antikken, hvor den voksede vildt i skovkanten og blev sat i produktion af romerne. Faktisk er lambruscodruen én af de ældste kendte druer overhovedet, og det er samtidig druen, der har givet sit navn til vinen.

Lambruscoen har desværre haft et plettet ry indtil for nylig, og mange har måske haft uheldige oplevelser med billig, masseproduceret lambrusco til familiefester i 80’erne, hvor smalle læderslips og langt nakkehår fyldte lokalerne. Men sådan er det, når man misbruger druen. Den har faktisk været elsket i århundreder, og den blev drukket helt tilbage i Pave Sixtus d. 5’s tid, hvor den var en favorit i Vatikanstaten.