STORE besparelser på gaver og smagekasser (Op til 38% rabat)!

Côte de Nuits

Bourgogne er lig med berømte vine i verdensklasse og skyhøje anmeldelser. Mange af de fineste vine kommer derudover specifikt fra Côte de Nuits i netop Bourgogne.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Type
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 33 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Côte de Nuits?

    Côte de Nuits er creme de la creme, når vi taler rødvin fra Bourgogne. Her ligger halvdelen af alle Bourgognes Grand Cru-marker. Vinene herfra har en imponerende stor dybde, enorm kompleksitet, rigdom og finesse. Det er samtidig vine, du kan gemme i årevis.

  2. Hvor ligger Côte de Nuits?

    Côte de Nuits ligger i den nordlige del af Côte d'Or i hjertet af Bourgogne. Området strækker sig fra sennepsbyen Dijon til lige syd for Nuits-Saint-Georges, som giver sit navn til området og er det regionale centrum.

  3. Hvad er Côte de Nuits kendt for?

    Selvom der bliver produceret både hvid- og rosévin i Côte de Nuits, er området klart mest berømt for sine rødvine. Côte de Nuits dækker fjorten kommuner, hvoraf de seks producerer Grand Cru-vine, i det centrale distrikt mellem Gevrey-Chambertin og Nuits-Saint-Georges. Grand Crus i Côte de Nuits er nogle af de mindste appellationer i Frankrig – f.eks. mindre end én hektar i tilfældet La Romanée.