STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Côte de Nuits

Bourgogne er lig med berømte vine i verdensklasse og skyhøje anmeldelser. Mange af de fineste vine kommer derudover specifikt fra Côte de Nuits i netop Bourgogne.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 26 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Côte de Nuits?

    Côte de Nuits er creme de la creme, når vi taler rødvin fra Bourgogne. Her ligger halvdelen af alle Bourgognes Grand Cru-marker. Vinene herfra har en imponerende stor dybde, enorm kompleksitet, rigdom og finesse. Det er samtidig vine, du kan gemme i årevis.

  2. Hvor ligger Côte de Nuits?

    Côte de Nuits ligger i den nordlige del af Côte d'Or i hjertet af Bourgogne. Området strækker sig fra sennepsbyen Dijon til lige syd for Nuits-Saint-Georges, som giver sit navn til området og er det regionale centrum.

  3. Hvad er Côte de Nuits kendt for?

    Selvom der bliver produceret både hvid- og rosévin i Côte de Nuits, er området klart mest berømt for sine rødvine. Côte de Nuits dækker fjorten kommuner, hvoraf de seks producerer Grand Cru-vine, i det centrale distrikt mellem Gevrey-Chambertin og Nuits-Saint-Georges. Grand Crus i Côte de Nuits er nogle af de mindste appellationer i Frankrig – f.eks. mindre end én hektar i tilfældet La Romanée.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]