Frankrig

For mange er Frankrig næsten synonym med vin, – det er vinLANDET, fødestedet for den vin, vi kender i dag – også selvom det var romerne, der bragte meget vinproduktion med sig for mere end 2000 år siden – og endnu før dem, grækerne, som landede i det sydlige Frankrig omkring Marseille.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 111 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 4

Produkter pr. side
36
72
108
144

Fransk vin

I dag er nogle af de mest klassiske druetyper, der bliver produceret i hele verden, franske. Det er bl.a. druer som Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc og Syrah. Her er vin en del af dagligdagen i de små køkkener, hvor den drikkes med jord under neglene. Eller på cafeerne i Paris og Lyon mens livet slentrer forbi. Eller i de øverste, dyre luftlag hos jetsettere, børsmæglere og berømtheder. Fransk vin rummer det hele. Vinen til bossen og bumsen. Til godsejeren og kollegieværelset. Til den nysgerrige og til vinnørden. Til de mange tusinde kroner eller en krøllet halvtredser.

For franskmændene er vin kultur, og lidenskaben for vindyrkning og vinnydelse er udslagsgivende for den dominerende position, Frankrig stadig har som vinnation. Stoltheden over landets vinkultur findes kort og godt ikke stærkere andre steder i verden.