ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

Frankrig

For mange er Frankrig næsten synonym med vin, – det er vinLANDET. Når det gælder hvidvin, er det ingen undtagelse. Landet har de mest berømte hvidvine, de mest berømte vine og de mest berømte vinslotte. De har også de højeste priser på meget sjældne vine, men du finder også masser af fremragende vin til priser, hvor alle kan være med.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 153 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 5

Produkter pr. side
36
72
108
144

Fransk hvidvin

Hvor skal man næsten begynde? Nogle af de mest klassiske hvidvine, der bliver produceret i hele verden, er franske. Det er bl.a. på druer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris og Viognier - druer, der den dag i dag dominerer i hele verden. Områder som Alsace, Bourgogne og Bordeaux. Chablis, Sancerre og Pouilly-Fumé. Verdensklassevin og navne, selv folk uden den store interesse i emnet ofte kender til.


Hvidvinslandet Frankrig

Spændvidden er fransk hvidvin er enorm. Fra det sprøde, friske, let syrlige og frugtige til det mere sødmefulde, bløde og runde. Der er ikke noget, de franske hvidvine ikke kan. Vin en del af dagligdagen i det franske. Det er lige fra små køkkener på landet, hvor den drikkes med jord under neglene, til cafeerne i Paris og Lyon mens livet slentrer forbi. Eller i de øverste, dyre luftlag hos jetsettere, børsmæglere og berømtheder. Fransk vin rummer det hele. Vinen til bossen og bumsen. Til godsejeren og kollegieværelset. Til den nysgerrige og til vinnørden. Til de mange tusinde kroner eller en krøllet halvtredser. For franskmændene er vin kultur, og lidenskaben for vindyrkning og vinnydelse er udslagsgivende for den dominerende position, Frankrig stadig har som vinnation. Stoltheden over landets vinkultur findes kort og godt ikke stærkere andre steder i verden.


Frankrig som målestok

Frankrig er stadig det land, forbrugerne, leverandørerne og ikke mindst vinbønderne verden over direkte eller indirekte vil bruge som udgangspunkt, når der skal produceres og handles vin. Når oversøisk vin er rigtig godt, vil producenten ofte fremhæve, at vinen kan sammenlignes med de bedste i Bordeaux eller Bourgogne. Det kan virke uambitiøst, men uanset hvor fremragende hvidvin, der produceres i USA, Chile, Argentina, Australien, New Zealand og Sydafrika, er Frankrig bare stadig et fixpunkt og den målestok, producenter over hele verden måler sig efter. 

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]