ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

Late Bottled Vintage

Late Bottled Vintage bliver for nemhedens skyld ofte forkortet LBV. Her er tale om portvin fra et enkelt år, eller årgang, som er blevet lagret i længere tid inden aftapning. Det gør man for at skabe en portvin, som kan minde om og har nogle af de samme kvaliteter som Vintage Portvin - blot er den billigere.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad betyder Late Bottled Vintage?

    Egentlig er Late Bottle Vintage en Ruby. Typisk er vi dog lige et trin længere oppe på kvalitetsstigen. Det skal være portvin med druer fra én høst, samme år i en god kvalitet. Derudover skal portvinen lagre mellem fire og seks år inden den bliver hældt på flaske. Årgangen står på flasken. Da portvinen er fra kun ét år, og der er forskel på vind og vejr, bliver høsten og dermed også portvinene forskellige år efter år. Derfor er en Late Bottled Vintage fra samme producent ikke nødvendigvis ens fra år til år.

  2. Hvordan smager Late Bottled Vintage?

    Late Bottled Vintage Port er kendt for at have en mere fyldig og koncentreret smag og aroma. Det er dybe, rubinrøde i farven, som dog med alder kan den udvikle skær af granat- eller murstensrød. Du kan regner med noter af mørke frugter som brombær, sorte kirsebær, blommer og figner. Måske antydninger af tørrede frugter som rosiner, dadler eller svesker. Derudover kan du opdage krydrede aromaer som sort peber eller kanel, såvel som nuancer af chokolade, tobak og nogle gange blomsteragtige undertoner. Vi oplever gerne en fløjlsagtig og glat mundfornemmelse, når vi drikker Late Bottled Vintage, og kombinationen af ​​frugtighed, tanniner og en afbalanceret sødme bidrager til en virkelig flot portvin.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]