Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni

Spätburgunder

Tysk rødvin fortjener respekt! Det gælder ikke mindst tyskernes egen udgave af én af danskernes yndlingsdruer, Pinot Noir: Spätburgunder. Den har næppe før været mere populær - og med god grund. Når Spätburgunder er bedst, kan den hamle op med det bedste, Bourgogne kan præstere.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 7 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Spätburgunder - den tyske Pinot Noir

Faktisk er Tyskland verdens tredjestørste producent af Pinot Noir - som tyskerne altså kalder Spätburgunder. I hvert fald for det meste. Nogle producenter foretrækker det franske navn, der er mere kendt verden over. Den er følsom over for klima og den jord, den vokser i. Den har brug for varme, men ikke for meget varme. Den klarer sig godt i kalkholdig jord, og som navnet antyder, modner den sent (spät). Ikke overraskende blev den bragt til Tyskland fra fra Bourgogne, hvor den formentlig har været dyrket siden i hvert fald det 300-tallet. Ligesom i Frankrig, giver druen elegante, fløjlsbløde vine med en karakteristisk bouquet. Det er elegante vine, som med klimaforandringerne måske endda efterhånden næsten har bedre muligheder i Tyskland, end i Bourgogne. I hvert fald er de tyske udgaver oftest billigere - om end lidt mindre flashy.


Den traditionelle tyske stil er lysere i farven, kroppen og i tanninerne end dens modstykker fra varmere klimaer. Mange moderne, tyske producenter producerer dog vine, der er mere internationale i stilen, det vil sige fyldigere (om end stadig lette), dybrøde vine med lidt højere tanninniveauer. Ofte får vinene mere dybde og kompleksitet (og en let vaniljetone), hvis de lagres på små, 225 liters egetræsbarriques. Ca. 11% af Tysklands vinareal er dækket af Spätburgunder, primært i de sydlige regioner Baden og Württemberg, men også i de mere nordlige regioner af Ahr-dalen, hvor den tegner sig for over 65% af vinarealet. Mindre, men velkendte, beplantninger findes også i Pfalz, Rheingau og andre regioner.


Det rigtige glas til Spätburgunder

Det er virkelig ærgerligt at købe en fremragende flaske vin, som er kælet og knoklet for i årevis, og som du har betalt dine hårdt optjente penge for, og så drikke den af et glas, der ikke fremhæver vinens styrker. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels Old World Pinot Noir til dit glas Spätburgunder.


Find din Spätburgunder lige her

Tag et kig i vores store udvalg af Spätburgunder. Eller tag et smut ned i din lokale Vinspecialisten / H.J. Hansen Vin og få en grundig vejledning.