Spätburgunder

Tysk rødvin fortjener respekt! Det gælder ikke mindst tyskernes egen udgave af én af danskernes yndlingsdruer, Pinot Noir: Spätburgunder. Den har næppe før været mere populær - og med god grund. Når Spätburgunder er bedst, kan den hamle op med det bedste, Bourgogne kan præstere.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Spätburgunder - den tyske Pinot Noir

Saftige, elegante, mineralske rødvine fra områder som Baden, Ahr, Pfalz, Nahe og Rheinhessen. Typisk har Spätburgunder et lavere indhold af tanniner end tilsvarende vine fra lidt varmere klimaer - f.eks. netop de franske pendanter. Farven er gerne lidt lysere, men stilen er efterhånden international med mere fylde og enkelte producenter opnår et højere indhold af tanniner i deres vine. Når den tyske Spätburgunder i disse år vinder større og større indpas, har det muligvis også noget at gøre med de globale klimaforandringer, som er en udfordring for nogle, en gevinst for andre. For de stigende temperaturer har formentlig været et plus for de tyske rødvinsproducenter, der kan skabe rødvine med dybde og fylde. Udviklingen går stadig hurtigt, og det tyske Spätburgunder kan minde så meget om de berømmede burgundiske Pinot Noir, at en del franske vinbønder må have groet et ekstra gråt hår eller to.


Det rigtige glas til Spätburgunder

Det er virkelig ærgerligt at købe en fremragende flaske vin, som er kælet og knoklet for i årevis, og som du har betalt dine hårdt optjente penge for, og så drikke den af et glas, der ikke fremhæver vinens styrker. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels Old World Pinot Noir til dit glas Spätburgunder.


Find din Spätburgunder lige her

Tag et kig i vores store udvalg af Spätburgunder. Eller tag et smut ned i din lokale Vinspecialisten / H.J. Hansen Vin og få en grundig vejledning.