Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

Orange vine

Har du prøvet orangevin? Vine, som bryder med manges opfattelse af, hvordan vin egentlig bør smage. Absolut værd at stifte bekendtskab med - og sammen med mad byder vinene på store, nye smagsoplevelser. 

Pris
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Årgang
0
Alkohol
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Populære
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er orangevin?

Orangevin er egentlig en hvidvin, men som er gæret på drueskindene. Man kan også sige, at det er en hvidvin, der er lavet som en rødvin. Det er faktisk en gammel måde at lave vin på, som har fået en renæssance med udgangspunkt i Norditalien. De laves på grønne druesorter, men der er ikke kun mosten, der gæres, men i stedet hele den knuste drue med skal og kerne. Farve fra drueskallerne trækker ud i mosten og resulterer i en mørkere vin, der samtidig er mere fyldig og med flere tanniner. Druemost er som bekendt oftest lys, mens det er skallerne, der kommer med farven i en proces, man kalder for maceration. Det gør, at du får noget af hvidvinens friskhed og en mundfylde og smagsnoter, der minder lidt mere om rødvin. 


Hvordan smager orangevin?

Orangevin kan ligesom al anden vin variere voldsomt i smagsindtryk og nuancer. Heldigvis. Typisk er de dog alt fra let gyldne til nærmest kobber- eller ravfarvede med en varm glød. Og så er de fleste af dem knastørre. Så du får syren og den frugtige saftighed, som man kender fra hvidvin, men tanniner som i rødvin, der giver vinen fylde, krop og et let udtørrende indtryk. Smagsmæssigt varierer vinene naturligvis voldsomt, men der ses ofte frugtige indtryk af abrikoser, kvæder, figner, appelsiner og rosiner.  

Mad og orangevin

Det er så rigeligt interessant nok bare at drikke et glas orangevin for vinens skyld. Men den går også rigtig godt til mad som cremede oste, lyst kød, skinke og pølse. Eller fisk som sushi eller ceviche.