Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni

Rioja

Da vinbønderne i Frankrig i 1860’erne var plaget af vinlusen Phylloxera, flygtede mange af dem til Spanien, hvor de i Rioja fandt en jordbund og et klima, der var meget velegnet til vindyrkning.  

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 22 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Rioja-vin?

  Rioja-vin er noget af det mest klassiske vin, man overhovedet kan forestille sig. Det er uden tvivl den mest berømte spanske vinregion og den mest betydningsfulde historisk set. De franske produktionsmetoder blev introduceret og anvendt i Rioja, og man har siden vedholdende holdt fast i disse, så man på en måde kan sammenligne klassisk Rioja-vin med gammeldags Bordeaux-vin. Mange bodegaer har i dag en mere moderne og knap så fadlagret og vaniljeagtig stil som tidligere, og udviklingen går for alles vedkommende i den mere elegante retning.


  Rioja har 66,200 hektarer vinmarker og 600 vinhuse. Området er delt op i Rioja Alta, Rioja Alavesa og Rioja Orienta.

 2. Hvor ligger Rioja?

  Rioja ligger i det nordøstlige Spanien. Rioja DOC dækker det meste af regionen La Rioja. Byen Logroño er hovedby i området, der gennemløbes af floden Ebro i omkring 100 kilometer.

 3. Hvordan smager Rioja?

  I mange år har man forbundet Rioja med lang tids lagring på egetræsfade og masser af dyb frugtkoncentration. Ikke desto mindre går mange, især lidt yngre winemakers i Rioja, andre veje med mindre eller slet ingen fadlagring i lettere, lysere vine.

 4. Hvordan er klimaet i Rioja?

  Rioja ligger på et plateau mellem 300-800 meters højde i ly for Middelhavet og Atlanterhavet bag forskellige bjergkæder. Det sikrer området et kontinentalt klima.

 5. Er Rioja en drue?

  Nej, Rioja er et vinområde. Riojas vigtigste druetype er Tempranillo, som ofte får selskab af en lille andel Garnacha, Graciono og Mazuelo. Næsten al produktionen består af rødvin, men der produceres også en mindre andel hvidvine, som laves på druen Viura. Endelig bliver der produceret en smule rosévin.

 6. Mere om Rioja

  Danmark var tidligere verdens største aftager af Rioja-vin og selv om danske forbruger i mange henseender har opsøgt nye områder og lande, importeres stadig en del af denne vin.

  Riojas ukronede rødvinsdrue er Tempranillo, der med sin modne tanninfattige og bløde stil, smukt indpakket i masser af sol og frugt, tiltaler os kolde nordboere.


  Det er samtidig et vinområde, hvor historie og nyskabelse går hånd i hånd. Hvor du finder vine til forholdsvis små priser og dyre, prisbelønnede vine på samme vinhylder. Rioja kan det hele.


  Man har lavet vin i Rioja i over 2000 år, takket være både romerne og iberiske stammer. Riojas mere moderne periode som vinregion begyndte dog i slutningen af 1800-tallet, hvor franske vinbønder søgte nye vinmarker, efter deres egne var blev ødelagt af den berygtede phylloxera. Med sig tog de penge og ekspertise - og ikke mindst bruge af fadlagring på egetræ, som har haft en enorm indflydelse i Rioja.