Smag portvin i alle vores butikker - National Tawny Day - lørdag d. 3 dec!

Rioja

Da vinbønderne i Frankrig i 1860’erne var plaget af vinlusen Phylloxera, flygtede mange af dem til Spanien, hvor de i Rioja fandt en jordbund og et klima, der var meget velegnet til vindyrkning.  

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 32 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Rioja

Danmark var tidligere verdens største aftager af Rioja-vin og selv om danske forbruger i mange henseender har opsøgt nye områder og lande, importeres stadig en del af denne vin.

Riojas ukronede rødvinsdrue er Tempranillo, der med sin modne tanninfattige og bløde stil, smukt indpakket i masser af sol og frugt, tiltaler os kolde nordboere.


Det er samtidig et vinområde, hvor historie og nyskabelse går hånd i hånd. Hvor du finder vine til forholdsvis små priser og dyre, prisbelønnede vine på samme vinhylder. Rioja kan det hele.

  1. Hvad er Rioja-vin?

    Rioja-vin er noget af det mest klassiske vin, man overhovedet kan forestille sig. Det er uden tvivl den mest berømte spanske vinregion og den mest betydningsfulde historisk set. De franske produktionsmetoder blev introduceret og anvendt i Rioja, og man har siden vedholdende holdt fast i disse, så man på en måde kan sammenligne klassisk Rioja-vin med gammeldags Bordeaux-vin. Mange bodegaer har i dag en mere moderne og knap så fadlagret og vaniljeagtig stil som tidligere, og udviklingen går for alles vedkommende i den mere elegante retning.

  2. Er Rioja en drue?

    Nej, Rioja er et vinområde. Riojas vigtigste druetype er Tempranillo, som ofte får selskab af en lille andel Garnacha, Graciono og Mazuelo. Næsten al produktionen består af rødvin, men der produceres også en mindre andel hvidvine, som laves på druen Viura. Endelig bliver der produceret en smule rosévin.