Sauvignon Blanc

Når sommeren er over land, naboen slår græs og solen varmer de vinterblege ben er der få smagsoplevelser, der slår et pivfriskt glas Sauvignon Blanc. Vinen er let at kende på sin friske, grønne stil, sin rigelige syre og frugtige, super sprøde præg af stikkelsbær, grapefrugt, ferskener og passionsfrugt. Aromaen er et kapitel for sig med alle de frugtige præg i en knivskarp, frisk og indtagende duftoplevelse. Syren i vinen er ret markant og frisk, mens vinens krop oftest er forholdsvis let. Det er absolut en af de mest populære hvidvinsdruer – og det er ikke så mærkeligt.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 49 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad betyder Sauvignon?

Man regner med, at navnet stammer fra det franske ord ”sauvage”, som betyder ”vild”, da vinstokkene kan ligne vilde vinstokke. Druen er i øvrigt stamfar til rødvinsdruen Cabernet Sauvignon og blev formentlig opdaget i Bordeaux. Dengang mente man i øvrigt, at druen var god mod forstoppelse - det kan vi ikke sige så meget om her.

Frankrig

Mange vil mene, at den bedste Sauvignon Blanc bliver produceret i Frankrigs Loire-dal. Her hjælper det kølige klima og den kalkstensrige jord til med, at vinbønderne kan skabe frugtige, friske vine med en levende syre. Spørger man i Loire, svarer man da også med vanlig fransk, vinøs ydmyghed, at det er i Loire, at den standard, alle andre måler sig efter, bliver sat. Her blendes druen sjældent med andre druer og er hovedperson i Sancerre, Pouilly-Fumé, Reuilly, Menetou-Salon, Quincy og Touraine Blanc. Vinene er næsten altid tørre, men det frugtige præg i dem kan variere meget alt efter det lokale terroir.

New Zealand

Når snakken går på Sauvignon Blanc, kan man dog ikke komme uden om New Zealand. Ikke mindst det underskønne Marlborough på den nordlige spids af South Island, den ene af New Zealands to hovedøer. Marlborough regnes for et af de fineste i verden til produktion af hvidvine – særligt Sauvignon Blanc, som man lokalt blot kalder for Sav og som fylder omtrent 70% af vinmarkerne i området. Kiwierne, som newzealænderne kalder sig efter deres nationalfugl, er med rette stolte af deres Sauvignon Blanc, som man lokalt uden at blinke kalder verdens bedste – og altså ikke vinen fra Loire. Hvis man kører en tur rundt i Marlborough og smager vin hos producenternes mange små Cellar Doors, vil man opleve gæstfrihed og stolthed i en charmerende blanding, mens man smager. Det er en klar anbefaling, hvis man befinder sig på de kanter. Og på en smuk sommerdag i Marlborough, Christchurch, Randers eller Køge Bugt føler man sin sjæl badet i sollys med newzealandsk Sauvignon Blanc i glasset. På trods af det maritime klima har den brede flodsænkning i Marlborough udmærket sig ved at være nærmest ideel til vindyrkning Den meget porøse jordbund med et højt indhold af grus giver perfekte dræningsforhold, hvilket er nødvendigt i det til tider temmelig regnfulde klima. Store sten på jordoverfladen reflekterer desuden solens stråler og holder derved på varmen i Marlboroughs kølige og klare sommernætter.