Brand image

Likør

En god likør spiller en hovedrolle i mange, mange cocktails verden over, som tilbehør til desserter eller i den lidt bedre madlavning. Variationen er enorm og det er ikke svært at finde noget til enhver smag.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 101 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 3

Produkter pr. side
36
72
108
144

Fra medicin til farverige cocktails

Likør er ganske simpelt spiritus med smagsgivere som frugt, sukker, krydderier, blomster eller urter. Selve ordet likør har sine rødder i det latinske liquifacere, som betyder ’at opløse’. Ordet henviser netop til opløsningen af de smagsgivere, der bliver brugt i likøren. Likører bliver ikke lagret (i modsætning til fx whisky), men hviler under fremstillingen, så smagsstofferne kan udvikle sig.

Man har fremstillet likør så tidligt som det 13. århundredes Italien, hvor den egentlig er begyndt som medicin og ofte blev lavet af munke. I dag findes likør i hele verden og kan drikkes rent eller sammen med andre ingredienser: over lidt knust is, blandet med kaffe eller i cocktails. Ofte er likør fremragende i selskab med desserter og i madlavningen.