NYT grill- og sommerkatalog! 🌞🥩🍷 Masser af tilbud - se her!

Likør

En god likør spiller en hovedrolle i mange, mange cocktails verden over, som tilbehør til desserter eller i den lidt bedre madlavning. Variationen er enorm og det er ikke svært at finde noget til enhver smag.

Pris
Serveringsforslag
Varegruppe
Producent
Land
Dyrkningsmetode
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Glastype
Undertype
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 87 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 3

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om likør

Man har fremstillet likør så tidligt som det 13. århundredes Italien, hvor den egentlig er begyndt som medicin og ofte blev lavet af munke. I dag findes likør i hele verden og kan drikkes rent eller sammen med andre ingredienser: over lidt knust is, blandet med kaffe eller i cocktails. Ofte er likør fremragende i selskab med desserter og i madlavningen.

  1. Hvad er likør lavet af?

    Likør er ganske simpelt spiritus med smagsgivere som frugt, sukker, krydderier, blomster eller urter. Selve ordet likør har sine rødder i det latinske liquifacere, som betyder ’at opløse’. Ordet henviser netop til opløsningen af de smagsgivere, der bliver brugt i likøren. Likører bliver ikke lagret (i modsætning til fx whisky), men hviler under fremstillingen, så smagsstofferne kan udvikle sig.

  2. Hvor mange likører findes der?

    Der findes et hav af likører. Italien producerer én af de mest populære likører - nemlig den sommerlige citronlikør, limoncello. Men udvalget af likører er enormt. Du kan finde kaffelikør, bananlikør, solbærlikør, abrikoslikør, ferskenlikør, karamellikør, melonlikør, vaniljelikør og whiskylikør og meget, meget, meget mere - stort set alt mellem himmel og jord, der smager godt.