Tilmeld Sélection Vinklub og spar 5% HVER GANG du handler i butik eller online - klik her

Spanien

Ud af de mere end 600 forskellige rødvinsdruer, der dyrkes i Spanien, er Garnacha (Grenache) og Tempranillo de vigtigste – og over 80% af al vinproduktion i Spanien er på kun 20 druer, inkl. netop Tempranillo, Garnacha og Monastrell og de hvide druer Albariño, Verdejo, Palomino og Macabeo – og endelig cava-druerne Parellada, Xarel·lo og Macabeo.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 7 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Spansk vin

Danskerne har en længevarende kærlighedsrelation til spansk vin,

hvor ord som Rioja og Tempranillo efterhånden er blevet hvermandseje. Som i

andre Middelhavslande, har man dyrket vin i Spanien i årtusinder, ikke mindst

med hjælp fra først fønikerne og siden kartegenserne med ønologen Mago i

spidsen – allerede inden romerne overtog det hele. Herfra blev spansk vin

eksporteret til hele imperiet, senere til England og Den Nye Verden.

Selv om Spanien i dag arealmæssigt er verdens største vinland,

indtager det kun anden/ tredjepladsen i forhold til den samlede produktion. I

varmen og den tørre jord får spanierne ikke de samme udbytter som i Frankrig og

Italien, så vinbønderne må placere vinstokkene med større afstand, så de ikke

skal ’slås’ om den samme næring. Det er dog ikke nødvendigvis negativt ift.

kvaliteten på vinen. Vejret kan dog være ekstremt, men heldigvis kan det tørre vejr

i store dele af Spanien også mindske risikoen for meldug.

 

Druen i centrum

Mange spanske vinproducenter bruger det spanske ord elaborar

(uddybe), fremfor f.eks. at producere eller dyrke vin. Det siger

noget om filosofien, hvor spanierne sætter druen i centrum og producenten kun

som en formidler heraf. I mange år var den spanske vinproduktion præget af

rustikke vintraditioner, hvor både rød- og hvidvine kunne fadlagres i op til 20

år. Det skabte smagsindtryk, som var unikt spanske og internationalt kunne man

kende vinene fra især Rioja på den megen fadlagring.

Men introduktionen af temperaturkontrollerede rustfri ståltanke

er den spanske vinproduktion revolutioneret, især i det helt varme områder som

Andalusien, La Mancha Levante, hvor producenterne nu kan elaborere mere friske,

sprøde og frugtigere vintyper. Samtidig er der dog også kommet en modbevægelse

tilbage mod den klassiske fadlagring.

 

Læs mere om de enkelte vine fra Spanien ved

at klikke på de enkelte produkter