Chile

Chile er én af de største succeshistorier i det 21. århundrede, når det kommer til vin. Egentlig er Chile et rødvinsland, og kun 26% af landets vinmarker er beplantet med hvidvinsdruer. Men landets dygtige winemakers finder hele tiden nyt og varieret terroir, hvor de til stadighed skaber bedre og bedre, mere komplekse og varierede hvidvine.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 14 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Det er stadig rødvinene, der løber med det meste af opmærksomheden, men mange med interesse for vin er begyndt at lægge mærke til, at udviklingen indenfor chilensk hvidvin er gået stærk, kvaliteten er løftet og vinene er i højere og højere grad et stærkt udtryk for det terroir, de kommer fra. 

De østvendte skråninger af bjergene langs kysten nyder godt af kølige nattetemperaturer grundet det nærliggende Stillehav – nøjagtig ligesom i Californien. Det giver mulighed for hvidvine med en flot syre og frugtkoncentration. Derfor kommer der mange fremragende chilenske Chardonnay og Sauvignon Blanc på markedet. Chardonnay vokser næsten udelukkende i den nordlige halvdel af landet, mens Sauvignon Blanc har det bedst i den sydlige del, hvor det er lidt mere blæsende og køligt. De chilenske Chardonnay-vine er ofte begunstiget med en frugtig livlighed, og de kølige briser fra havet sikrer vinene en skøn syre. Du kan også ofte forvente en flot mineralitet med hint af fersken, citron, ananas og en lang, cremet eftersmag.


Klimaet i Chile

Klimaet i Chile kan minde om Californiens. Landets klima er generelt stærkt påvirket af en kold havstrøm (Humboldt) og Andesbjergene, de højeste bjerge på det amerikanske kontinent. Vekselvirkningen mellem bjergene og havet betyder, at der hver dag blæser en vind først den ene vej og så den anden vej i et halvørkenagtigt klima. Det medfører, at svampe og insekter har svære betingelser, og at vinplanterne derfor kun behøver et minimum af sprøjtemidler – hvis nogle overhovedet og de fleste år slet ingenting. Dette sammenholdt med en ekstremt frugtbar jordbund gør landet til et vinøst paradis. Druerne vælter nærmest op af jorden, og man har ikke behov for at høste for tidligt (eller for sent) af hensyn til vejret. Man høster lige nøjagtig på det tidspunkt, hvor druerne er modnet bedst.