DAGENS køb: Black Cask Rum - sødmefuld & frugtig - Kun 249kr!

Napa Valley

De dyreste og mest fornemme vine i USA kommer fra Napa Valley. Her er en varieret terroir i verdensklasse, hvor dygtige winemakers kan hamle op med de absolut bedste i Europa.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 14 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Napa Valley?

  Napa Valley er uden tvivl det mest berømte vinområde i USA og nyder anerkendelse som ét af de bedste i hele verden. Når der ikke er lavet vin i området før 1800-tallet, er det faktisk lidt af en præstation, at man allerede nu kan det. Området ligger et par timers kørsel nord for San Francisco og er hjem for mere end 450 producenter. Her er stort set al plads blevet brugt og fyldt op med 18.000 hektarer vinmarker.


  Kombinationen af et vidunderligt middelhavsklima og perfekt jordbund sikrer, at det kan lade sig gøre. Forbudstiden var ved at kvæle livet ud af den amerikanske vinindustri, efterfulgt af Den Store Depression, som ikke gjorde det lettere at være vinbonde. Heldigvis overlevede branchen, og siden 1970’erne har det været bredt anerkendt, at vinene fra Napa Valley kan måle sig med de bedste i verden. Også de allerfineste vine fra Frankrig.


  Selve dalen Napa Valley bliver omgivet bjergkæden Mayacamas mod nord og vest, mens Vaca Mountains løber langs den østlige side. Takket være forskelligt vejr og geografiske indflydelser, er her flere forskellige klimaer. Den sydlige del er mere åben og kølig takket være San Pablo Bay, mens den mere indelukkede nordlige del er noget varmere. Den østlige del af typisk den tørreste, da vintervejret smider det meste af regnen på bjergene mod vest.

 2. Da Napa Valley slog 1. cru’erne

  Det skulle dog som bekendt heldigvis ikke gå så galt og efter flere år med små fremskridt, fik nogle få, visionære winemakers styr på produktionen og så Napa Valleys potentiale for verdensklassevin. I 1976 blev Chardonnay og Cabernet Sauvignon fra Napa Valley blindsmagt mod tilsvarende vine fra nogle af de mest eksklusive franske vinhuse – og vandt. Det understregede Napa Valleys plads som et af de bedste vinområder i hele verden. I dag er den mest anvendte drue Cabernet Sauvignon, og vinene tager stadig kampen op på lige fod med nogle af største franske vine. Både hvad angår kvalitet – og pris.

 3. Fra nybyggere over forbudstid til vin i verdensklasse

  Det var nybyggeren George C. Yount, der var den første til at plante druer i Napa Valley. En egentlig kommerciel produktion begyndte i 1858, da John Patchett solgte vin for 2 dollars for en gallon – en pris, du ikke slipper med som kunde i dag. Da 1800-tallet gik på hæld var der 140 vinhuse i området, hvoraf flere stadig eksisterer den dag i dag. Amerikanerne fik dog næsten taget livet af deres egen vinproduktion med Forbudstiden, som begyndte i 1920 og forbød produktionen – medmindre det var til altervin. Det blev fuldt op af depressionen efter børskrakket på Wall Street og gjorde produktionen endnu mere sårbar.