SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Napa Valley

De dyreste og mest fornemme vine i USA kommer fra Napa Valley. Her er en varieret terroir i verdensklasse, hvor dygtige winemakers kan hamle op med de absolut bedste i Europa.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Alkohol
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Lagerstatus

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Napa Valley - det mest berømte vinområde i USA

  Napa Valley er uden tvivl det mest berømte vinområde i USA og nyder anerkendelse som ét af de bedste i hele verden. Når der ikke er lavet vin i området før 1800-tallet, er det faktisk lidt af en præstation, at man allerede nu kan det. Området ligger et par timers kørsel nord for San Francisco og er hjem for mere end 450 producenter. Her er stort set al plads blevet brugt og fyldt op med 18.000 hektarer vinmarker.


  Kombinationen af et vidunderligt middelhavsklima og perfekt jordbund sikrer, at det kan lade sig gøre. Forbudstiden var ved at kvæle livet ud af den amerikanske vinindustri, efterfulgt af Den Store Depression, som ikke gjorde det lettere at være vinbonde. Heldigvis overlevede branchen, og siden 1970’erne har det været bredt anerkendt, at vinene fra Napa Valley kan måle sig med de bedste i verden. Også de allerfineste vine fra Frankrig.


  Selve dalen Napa Valley bliver omgivet bjergkæden Mayacamas mod nord og vest, mens Vaca Mountains løber langs den østlige side. Takket være forskelligt vejr og geografiske indflydelser, er her flere forskellige klimaer. Den sydlige del er mere åben og kølig takket være San Pablo Bay, mens den mere indelukkede nordlige del er noget varmere. Den østlige del af typisk den tørreste, da vintervejret smider det meste af regnen på bjergene mod vest.

 2. Da Napa Valley slog 1. cru’erne

  Det skulle dog som bekendt heldigvis ikke gå så galt og efter flere år med små fremskridt, fik nogle få, visionære winemakers styr på produktionen og så Napa Valleys potentiale for verdensklassevin. I 1976 blev Chardonnay og Cabernet Sauvignon fra Napa Valley blindsmagt mod tilsvarende vine fra nogle af de mest eksklusive franske vinhuse – og vandt. Det understregede Napa Valleys plads som et af de bedste vinområder i hele verden. I dag er den mest anvendte drue Cabernet Sauvignon, og vinene tager stadig kampen op på lige fod med nogle af største franske vine. Både hvad angår kvalitet – og pris.

 3. Fra nybyggere over forbudstid til vin i verdensklasse

  Det var nybyggeren George C. Yount, der var den første til at plante druer i Napa Valley. En egentlig kommerciel produktion begyndte i 1858, da John Patchett solgte vin for 2 dollars for en gallon – en pris, du ikke slipper med som kunde i dag. Da 1800-tallet gik på hæld var der 140 vinhuse i området, hvoraf flere stadig eksisterer den dag i dag. Amerikanerne fik dog næsten taget livet af deres egen vinproduktion med Forbudstiden, som begyndte i 1920 og forbød produktionen – medmindre det var til altervin. Det blev fuldt op af depressionen efter børskrakket på Wall Street og gjorde produktionen endnu mere sårbar.

 4. Er Napa Valley det bedste vinområde i USA?

  Napa Valley er uden tvivl ét af ​​de mest kendte og prestigefyldte vinområder i USA, der producerer nogle af verdens mest respekterede vine, bedst anmeldte og dyreste vine. Men hvorvidt det er den "bedste" vinregion i USA er naturligvis et subjektivt spørgsmål. Vi elsker Napa Valley, men der er flere vinområder i USA, som også producerer fremragende vine:


  Sonoma Valley: Sonoma Valler ligger op til ​​Napa Valley, og kendt for at producere en bred vifte af højkvalitetsvine, herunder Chardonnay, Pinot Noir og Cabernet Sauvignon.


  Willamette Valley: Willamette ligger i Oregon, og er kendt for at producere nogle af de bedste Pinot Noir-vine i USA, samt ikke mindst fremragende Chardonnay og Pinot Gris.


  Finger Lakes: Finger Lakes ligger i delstaten New York på østkysten. Regionen kendt for sine kølige vine, især Riesling og Gewürztraminer.


  Paso Robles: Paso Robles ligger i Californiens centrale kystregion, og er kendt for sine fyldige rødvine, især Cabernet Sauvignon, Zinfandel og Syrah.


  Der er naturligvis mange flere fremragende og superspændende vinregioner i USA. Hver region har sine egne unikke karakteristika, terroir og vinfremstillingsteknikker, der bidrager til deres vines særegne smag og stilarter. Vi synes bare, du skal gå på opdagelse.

 5. Hvad er der i Napa Valley, som ikke har med vin at gøre?

  Bortset fra vin er Napa Valley et madelskers paradis med en blomstrende gastronomi. Her er flere restauranter i verdensklasse og lokale håndværksmarkeder med fokus på gode råvarer fra jord til bord. Du kan også nyde en tur i luftballon over vinmarkerne eller tage en cykeltur på en af ​​de mange naturskønne stier. Uanset hvor du bor, vil du være omgivet af en fantastisk udsigt over bølgende bakker, vinmarker og maleriske vingårde.


  Samlet set er Napa Valley en perfekt destination for vin- og madelskere. Vi kan kun anbefale at udforske den smukke region og forkæl dige selv med noget af det fineste vin og mad, Californien har at byde på.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]