Kom med til The Tawny Day på lørdag ⭐ Læs her
Veneto
Veneto-området er blevet drastisk udvidet gennem mange år, så den karakter fra jordbunden, som vinene oprindelig blev så berømte for, er udvandet til stor skade for de tilbageværende seriøse producenter.
Vælg favoritliste
Pinot Grigio, D.O.C.
Cantina Colli Morenici- 93 pointMad & Monopolet
Frisk og forrygende frugtig.
139,95pr. flaske74,95pr. flaske ved 3 fl.69,95pr. flaske ved 6 fl.Spar i alt v/6 fl. 420,00På lager onlineVælg favoritliste
2024 Soave, D.O.C. Classico, Costeggiola
Guerrieri-Rizzardi- 91 pointVinous
Kalkrig og livlig Soave‐klassiker
149,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
2023 Soave, D.O.C. Classico, Costeggiola
Guerrieri-RizzardiRepræsenterer det ypperste, Soave kan tilbyde.
154,95pr. flaskeKun 25 på lager onlineVælg favoritliste
2024 Soave, D.O.C., Cuvee XX
Guerrieri-RizzardiForførende og karakterfuld.
134,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
2024 Pinot Grigio, D.O.C.
Guerrieri-RizzardiChill, frisk og uimodståelig
119,95pr. flaskefør:139,95
Spar i alt v/1 flaske 20,00På lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er Veneto?
Omkring Gardasøen i det nordlige Italien ligger Veneto, Italiens tredjemest betydelige vinområde. Navne som Valpolicella og Bardolino er for Italien, hvad Saint-Émilion og Pomerol er for Frankrig, nemlig kendte vinområder, der ofte kan leve på renomméet. Veneto-området er blevet drastisk udvidet gennem mange år, så den karakter fra jordbunden, som vinene oprindelig blev så berømte for, er udvandet til stor skade for de tilbageværende seriøse producenter.
Hoveddruen for Venetos rødvine er Corvina, som under rigtige forhold kan give en meget lækker vin, mens det for hvidvinene er Gargenega, hjørnestenen i områdets kendte hvidvin, Soave. Gargenega kan i gode kvaliteter minde om en rig Condrieu, blot med mere mineralsk fasthed. Dessertvin er også på menuen, – området lægger nemlig ryg til Recioto di Soave, som hører blandt Italiens mest anerkendte dessertvine.
Stilen er knapt så oxideret og sherryagtig som i Vin Santo, men mere i retning af god, sød Muscat fra Frankrig, dog med mindre friskhed. Allermest kendt er området dog nok for sine Amaroner. Desværre af og til i dårlig kvalitet og af tvivlsom herkomst - men vælger man fra en af områdets veletablerede og kendte huse som Guerrieri-Rizzardi er man næsten på forhånd garanteret en stor oplevelse!




