Gå til indhold

Menu

HJ Hansen Vin
Ryd

Find Butik

Arrangementer

Vinklub

Vinklub

Favoritter

99

Indkøbskurv

Kurv

Vis kurven
Varer i kurven
Du har opnået gratis levering
  • Total
    5.889,20
    Eksklusiv moms
  • Brand image

    Italien

    Italien er uden tvivl dét vinland, som danskerne elsker højest – og det, hvorfra vi drikker mest vin. Men det er sjældent, vi rækker ud efter en rosé, når det er italiensk vin, vi har i glasset. Det er synd, for italienerne mestrer også denne kategori til perfektion! Så hvorfor ikke være med til at ændre på den vane? Lad os give de italienske rosévine den opmærksomhed, de fortjener, og opdage endnu en side af Italiens fantastiske vinunivers.

    Pris
    Serveringsforslag
    Producent
    Område
    Underområde
    Dyrkningsmetode
    Alkohol
    Proptype
    Anbefalede Glastyper
    Glastype
    Druesammensætning
    Anmeldelser
    Nyheder & Premium Brand
    Vis:
    af 6 produkter
    Sorter efter:

    Gå til side

    ud af 1

    Produkter pr. side
    36
    72
    108
    144
    1. Italiensk rosévin

      Hvis du er til sprød, frisk, sommerlig og smagfuld rosévin, så bør du se mod Italiens store udvalg. Der er faktisk ikke nogen lang tradition for rosévin i Italien, men produktionen af "rosato", som de kalder rosévin, er vokset. Og som man kunne forvente, er det fremragende. Vinene bliver produceret både på internationale og på lokale, italienske druesorter.

    2. Hvordan smager italiensk rosévin?

      De italienske rosévine er utrolig varierede - de kan være friske, lyse og sprøde, bløde, runde, frugtige og fyldige. De kan være fede og bombastiske. De kan have noter af kirsebær, urter og krydderier. Og så spænder de farvemæssigt faktisk endnu bredere end de berømte rosévine fra Provence.

      Italien har hundredvis af oprindelige druetyper, og hver region producerer sin egen rosévin. Nogle af de områder, der skiller sig ud, er dog Bardolino i nærheden af Gardasøen, Valtenesi i Lombardiet, Abruzzo; Puglia og Ciro i Calabrien.

      I det 21. århundrede er de italienske rosévines popularitet kun vokset - og kvaliteten med. De er ofte en smule billigere end de kendte rosévine fra Provence.

    3. Hvorfor er Italien så gode til at lave vin?

      Italien har flere geografiske fordele. Det lange land gør vindyrkning muligt fra Alperne i nord næsten til Afrika i syd. Samtidig kan landets lange kystlinje moderere varme temperaturer til gode for druerne. Og endelig gør det bakkede og bjergrige terræn, at vinproducenterne har mange muligheder ift. jordtyper, højde og generelt terroir. Italien er verdens største vinproducent med over 700.000 hektarer. Der dyrkes vin i alle hjørner af landet og et italiensk vineventyr byder på både underskønne vinoplevelser, man aldrig glemmer og vin, der nok har bedst af at blive glemt. Italien har det hele, og vinen smager altid lidt bedre nydt med udsigt til toskanske marker eller fra en lille fortovscafé i Rom, Firenze eller Napoli. Og i intet andet vinland har befolkningen et så tæt forhold til vin som i Italien. Indtil midten af 1980’erne var det nærmest utænkeligt for en italiener at sætte sig til bords uden en flaske god italiensk vin. Naturelmente.


      Vin er historie og kultur gennem årtusinder, og netop romerne bragte for 2000 år siden vin med til stort set alle de øvrige betydende vinlande i Europa. Men det var faktisk grækerne og etruskerne, der bragte vinproduktion til støvlelandet, inden romerne bragte produktionen til store dele af Europa.

    HJ Hansen Vin
    H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk