Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

Italien

Er du til sprød, frisk, sommerlig og smagfuld rosévin? Så bør du se mod Italiens store udvalg. Der er faktisk ikke nogen lang tradition for rosévin i Italien, men produktionen af "rosato", som de kalder rosévin, er vokset. Og som man kunne forvente, er det fremragende. Vinene bliver produceret både på internationale og på lokale, italienske druesorter.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Område
0
Underområde
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 12 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvordan smager italiensk rosévin?

De italienske rosévine er utrolig varierede - de kan være friske, lyse og sprøde, bløde, runde, frugtige og fyldige. De kan være fede og bombastiske. De kan have noter af kirsebær, urter og krydderier. Og så spænder de farvemæssigt faktisk endnu bredere end de berømte rosévine fra Provence.

Italien har hundredvis af oprindelige druetyper, og hver region producerer sin egen rosévin. Nogle af de områder, der skiller sig ud, er dog Bardolino i nærheden af Gardasøen, Valtenesi i Lombardiet, Abruzzo; Puglia og Ciro i Calabrien.

I det 21. århundrede er de italienske rosévines popularitet kun vokset - og kvaliteten med. De er ofte en smule billigere end de kendte rosévine fra Provence


Italienerne elsker vin

Italien er verdens største vinproducent med over 700.000 hektarer. Der dyrkes vin i alle hjørner af landet og et italiensk vineventyr byder på både underskønne vinoplevelser, man aldrig glemmer og vin, der nok har bedst af at blive glemt. Italien har det hele, og vinen smager altid lidt bedre nydt med udsigt til toskanske marker eller fra en lille fortovscafé i Rom, Firenze eller Napoli. Og i intet andet vinland har befolkningen et så tæt forhold til vin som i Italien. Indtil midten af 1980’erne var det nærmest utænkeligt for en italiener at sætte sig til bords uden en flaske god italiensk vin. Naturelmente.


Fra Rom til alle os andre

Vin er historie og kultur gennem årtusinder, og netop romerne bragte for 2000 år siden vin med til stort set alle de øvrige betydende vinlande i Europa. Men det var faktisk grækerne og etruskerne, der bragte vinproduktion til støvlelandet, inden romerne bragte produktionen til store dele af Europa.


Terroir i verdensklasse

Italien har flere geografiske fordele. Det lange land gør vindyrkning muligt fra Alperne i nord næsten til Afrika i syd. Samtidig kan landets lange kystlinje moderere varme temperaturer til gode for druerne. Og endelig gør det bakkede og bjergrige terræn, at vinproducenterne har mange muligheder ift. jordtyper, højde og generelt terroir.


Sig 'saluti' til din næste italienske vin

Her på siden har vi lagt os i selen for at sammensætte et udvalg af italiensk vin, som udelukkende består af kvalitetsflasker til en rimelig pris. Hvis du er i tvivl om hvilke italienske vine, du skal vælge, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice for råd og hjælp.