NYT stort efterårskatalog med vilde tilbud - se her!

Amerikanske vine

USA er det ultimative hjem for Zinfandel - én af danskernes absolutte yndlingsdruer, som amerikanerne mestrer. Guds eget land er og dog også hjemsted for Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Shiraz og mange andre rødvine i verdensklasse. Her finder du de store, fede og fyldige rødvine, rigtig mange danskere elsker amerikansk rødvin for. Eller elegante, lette og kølige rødvine, der lige så vel kunne være fra Europa. USA kan det hele - et enormt vinmarked, man aldrig nogensinde bliver færdig med at udforske.


Disse vine købes oftest fra Amerika


Billede af Daou logo på en vintønde
Udsigt over en vinmark fra den amerikanske topproducent Daou

For Winemaker hos DAOU Vineyards, Daniel Daou, går hele missionen ud på at skabe vin, som er et rent udtryk for det terroir, den kommer fra. På den måde skiller han sig ikke ud. Til gengæld er ikke alle winemakers og ikke alle terroirs født lige. Da Daou voksende op i Frankrig, var livet som vinbonde en drøm, der levede i ham. Men også en drøm, der virkede uopnåelig, hvorfor den af samme grund gled i baggrunden, mens han levede sit liv. Men den forsvandt aldrig helt. Glæden ved og passionen for vin kunne han ikke skjule, så Daniel studerede og samlede på vin, mens han stiftede familie – nu i San Diego. Daous datter, Katherine, kan f.eks. fortælle, at han altid læste i en vinbog, når hun ville kysse ham godnat.Daniel og Georges kærlighed til vin.

Det hele begyndte, da Joseph og Marie Daou blev gift i Libanon. Beirut var dengang kendt som Mellemøstens Paris, en moderne og kosmopolitisk by, og Joseph Daou drev ét af de mest succesrige møbelfirmaer i hele Mellemøsten. Her voksede Daniel op, sammen med broderen Georges og de to søstre Marie Jo og Michelle. Efter mange besøg i bedstefarens olivenlunde, fattede de kærlighed til en landlig livsstil. I 1973 udbrød der dog borgerkrig, og et missil landede på fortovet foran familiens hjem og sendte granatsplinter gennem huset. Efter to år med reparationer, fysiske såvel som psykiske, eskalerede krigen, og familien flygtede til Frankrig. Cannes blev destinationen og det var her, omgivet af vinmarker, at Daniel og Georges fandt deres kærlighed til vin. I begyndelsen af 1980’erne flyttede de dog til USA, hvor de startede et computerfirma, langt fra vinstokke og terroir. Det var først i 1998, da brødrene solgte firmaet, at en den gamle drøm med rødder i Frankrig tog overhånd: Det var på tide at åbne et vinhus.


For Winemaker hos DAOU Vineyards, Daniel Daou, går hele missionen ud på at skabe vin, som er et rent udtryk for det terroir, den kommer fra. På den måde skiller han sig ikke ud. Til gengæld er ikke alle winemakers og ikke alle terroirs født lige. Da Daou voksende op i Frankrig, var livet som vinbonde en drøm, der levede i ham. Men også en drøm, der virkede uopnåelig, hvorfor den af samme grund gled i baggrunden, mens han levede sit liv. Men den forsvandt aldrig helt. Glæden ved og passionen for vin kunne han ikke skjule, så Daniel studerede og samlede på vin, mens han stiftede familie – nu i San Diego. Daous datter, Katherine, kan f.eks. fortælle, at han altid læste i en vinbog, når hun ville kysse ham godnat.Daniel og Georges kærlighed til vin.

Det hele begyndte, da Joseph og Marie Daou blev gift i Libanon. Beirut var dengang kendt som Mellemøstens Paris, en moderne og kosmopolitisk by, og Joseph Daou drev ét af de mest succesrige møbelfirmaer i hele Mellemøsten. Her voksede Daniel op, sammen med broderen Georges og de to søstre Marie Jo og Michelle. Efter mange besøg i bedstefarens olivenlunde, fattede de kærlighed til en landlig livsstil. I 1973 udbrød der dog borgerkrig, og et missil landede på fortovet foran familiens hjem og sendte granatsplinter gennem huset. Efter to år med reparationer, fysiske såvel som psykiske, eskalerede krigen, og familien flygtede til Frankrig. Cannes blev destinationen og det var her, omgivet af vinmarker, at Daniel og Georges fandt deres kærlighed til vin. I begyndelsen af 1980’erne flyttede de dog til USA, hvor de startede et computerfirma, langt fra vinstokke og terroir. Det var først i 1998, da brødrene solgte firmaet, at en den gamle drøm med rødder i Frankrig tog overhånd: Det var på tide at åbne et vinhus.

Udsigt over en af Daou's vinmarker


Fra vildmarken til vinmarken. Parker købte i 1989 den gård, der skulle blive til Fess Parker Winery & Vineyard. Området, som gården ligger i, er på alle måder langt fra Los Angeles’ og Hollywoods hurtige biler og neonlys. Her er landskabet som Californien var i gamle dage og nærmest et landskab, Davy Crockett ville have følt sig hjemme i. Bløde bakker og dale, enge, træer og vildt. Det var den natur, som lokkede Fess Parker til Californien, og det var her, han ville drive et kvægbrug.

Derudover kunne lidt vinproduktion være et fint supplement. Parkers drøm var først og fremmest at skabe en familieforretning, han kunne efterlade til kommende generationer. Sammen med sine børn plantede han derfor fem hektarer Riesling i 1989 – mest som et forsøg. Parkers søn, Eli, begyndte som Assistant Winemaker og efter tre års uddannelse tog han over. Eli Parker plantede flere vinstokke og begyndte et flerårigt projekt med at skabe et topmoderne vinhus og medfølgende Tasting Room. Samme Eli Parker er stadig involveret i forretningen, som dog nu drives af Tim Snider, Elis Parkers svoger. Så på den måde er forretningen stadig i familiens skød. I dag ville Fess Parker sikkert have været stolt over at se, hvordan satsningen har udviklet sig til et prisvindende vineri, der sælger vine over hele verden.

Billede af en vinmark fra producenten Fess Parker Winery
Billede af en vinmark fra producenten Fess Parker Winery

Alle Domaine Drouhin's vine er fremstillet i hånden i deres vingård i fire niveauer, hvor tyngdekræften spiller hovedrollen i at få transporterer vinen rundt. Vinene helt naturligt med skånsom behandling og minimal indblanding. Det er Pinot Noir og Chardonnay, der smager som Pinot Noir og Chardonnay. Klassiske vine med stor finesse, elegance og udtryk for det terroir, druerne kommer fra.Når druerne har nået fuld modenhed med en perfekt balance mellem brix og syre, og frugt og tannin, håndplukkes de til små 25 punds kasser, hvilket sikrer ankomsten af ​​uberørt, ikke-knust frugt til vores vingård med fire niveauer med gravity-flow. Alt, hvad vi gør i vingården, har til formål at bevare de unikke kvaliteter, som naturen gav os i vinmarkerne.

Gæringen varer typisk 7-12 dage, hvor de ældgamle burgundiske teknikker pigeage og remontage bruges som midler til netop den skånsomme behandling. Gæringen er forsigtig, og når den er færdig, flyttes den fritløbende juice via tyngdekraften til tredje niveau i vingården, nemlig tøndekælderen. Husets Pinot Noir er lagret på både nye (20%) og neutrale franske egetræsfade. Fadene er specialfremstillet i Bourgogne med egetræ fra Frankrigs bedste skove, som lader vinens og årgangens karakter vise sig. Når den sekundære, malolaktiske gæring er afsluttet, flyttes vinene af deres bærme via tyngdekraften og tilbage i på fad. Efter 12-14 måneder på egetræ udvælger Véronique fade til hver af husets tre cuvéer. Vinene blendes derefter og får lov at hvile i flere måneder, inden de flyttes til vingårdens sidste niveau, flaskerummet. På dette sidste trin flyttes vinene igen via tyngdekraften til flaske og får derefter lov til at modne 6 til 18 måneder før frigivelse.


Billede af en af Domaine's vinmarker

Domaine Drouhin logo på en vintønde
Billede af en af Domaine's vinmarker

Alle Domaine Drouhin's vine er fremstillet i hånden i deres vingård i fire niveauer, hvor tyngdekræften spiller hovedrollen i at få transporterer vinen rundt. Vinene helt naturligt med skånsom behandling og minimal indblanding. Det er Pinot Noir og Chardonnay, der smager som Pinot Noir og Chardonnay. Klassiske vine med stor finesse, elegance og udtryk for det terroir, druerne kommer fra.Når druerne har nået fuld modenhed med en perfekt balance mellem brix og syre, og frugt og tannin, håndplukkes de til små 25 punds kasser, hvilket sikrer ankomsten af ​​uberørt, ikke-knust frugt til vores vingård med fire niveauer med gravity-flow. Alt, hvad vi gør i vingården, har til formål at bevare de unikke kvaliteter, som naturen gav os i vinmarkerne.

Gæringen varer typisk 7-12 dage, hvor de ældgamle burgundiske teknikker pigeage og remontage bruges som midler til netop den skånsomme behandling. Gæringen er forsigtig, og når den er færdig, flyttes den fritløbende juice via tyngdekraften til tredje niveau i vingården, nemlig tøndekælderen. Husets Pinot Noir er lagret på både nye (20%) og neutrale franske egetræsfade. Fadene er specialfremstillet i Bourgogne med egetræ fra Frankrigs bedste skove, som lader vinens og årgangens karakter vise sig. Når den sekundære, malolaktiske gæring er afsluttet, flyttes vinene af deres bærme via tyngdekraften og tilbage i på fad. Efter 12-14 måneder på egetræ udvælger Véronique fade til hver af husets tre cuvéer. Vinene blendes derefter og får lov at hvile i flere måneder, inden de flyttes til vingårdens sidste niveau, flaskerummet. På dette sidste trin flyttes vinene igen via tyngdekraften til flaske og får derefter lov til at modne 6 til 18 måneder før frigivelse.




Som mange andre oversøiske vinproducenter har også Scotto Family Wines rødder i Den Gamle Vinverden. Salvator Scotto plantede i 1875 familiens første vinmark i den italienske region Ischa, hvor familien boede på daværende tidspunkt. Meningen var kun at producere ”til husbehov”, men vinene blev så populære, at Scottos frugthaver og olivenlunde måtte vige til fordel for flere vinmarker. Via de næste generationer rykkede produktionen til USA. Efter en kort mellemlanding i staten New York, hvor man åbnede et lille vineri og efterfølgende en af USA’s første vinforretninger, gik turen endeligt til Californien, hvor familien i 1961 købte egne vinmarker og investerede i et nyt vineri. Alle marker er siden begyndelsen af 1990’erne dyrket med størst mulig hensyntagen til miljøet. Scotto Winery ejes i dag stadig af Scotto-familien, der fortsat har succes med at producere gode vine af europæiske druesorter i californiske Lodi til priser, der gør dem til særdeles attraktive køb.

Billede af Scotto familien i en deres vinmarker

Three Sticks logo
Billede af Three Sticks amerikanske druer

Taler man om eliten inden for amerikansk vinproduktion, taler man også gerne om Three Sticks og ejer William S. Price III. Vinene er, naturligvis, fremragende.

Amerikanske Three Sticks Wines’ mål er at producere vine i verdensklasse fra de fremragende vinmarker i Sonoma County i Californien. Three Sticks Wines er et familieejet vinhus, som til daglige ledes af den rutinerede winemaker Bob Cabral. Three Sticks Wines har fokus på at skabe en række vine, som er præget af lige den terroir, den enkelte vin kommer fra.Vinhuset blev grundlagt i 2002 og er navngivet efter ejer William S. Price III's surferkælenavn, "Billy Three Sticks," som han fik I sin ungdom som en reference til det romertal, der følger efter hans navn, og som ligner ’three sticks’. Netop ejer William S. Price og hustru Eva Price har stor kærlighed til Sonoma, områdets tradition for vinproduktion og dets historie. Derfor ligger vinhuset da også i én af Sonomas ældste bygninger, bygget i 1842 af den mexicanske kaptajn Salvador Vallejo, bror til General Mariano Guadalupe Vallejo, Commandante Generale, i hvad der dengang var det nordlige Mexico – og slet ikke en del af USA. Three Sticks Wines købte ejendommen i 2012 og brugte to år på at sætte det i stand, så den nu er centrum for vinhusets produktion og et betagende, historisk besøgscenter.


Taler man om eliten inden for amerikansk vinproduktion, taler man også gerne om Three Sticks og ejer William S. Price III. Vinene er, naturligvis, fremragende.

Amerikanske Three Sticks Wines’ mål er at producere vine i verdensklasse fra de fremragende vinmarker i Sonoma County i Californien. Three Sticks Wines er et familieejet vinhus, som til daglige ledes af den rutinerede winemaker Bob Cabral. Three Sticks Wines har fokus på at skabe en række vine, som er præget af lige den terroir, den enkelte vin kommer fra.Vinhuset blev grundlagt i 2002 og er navngivet efter ejer William S. Price III's surferkælenavn, "Billy Three Sticks," som han fik I sin ungdom som en reference til det romertal, der følger efter hans navn, og som ligner ’three sticks’. Netop ejer William S. Price og hustru Eva Price har stor kærlighed til Sonoma, områdets tradition for vinproduktion og dets historie. Derfor ligger vinhuset da også i én af Sonomas ældste bygninger, bygget i 1842 af den mexicanske kaptajn Salvador Vallejo, bror til General Mariano Guadalupe Vallejo, Commandante Generale, i hvad der dengang var det nordlige Mexico – og slet ikke en del af USA. Three Sticks Wines købte ejendommen i 2012 og brugte to år på at sætte det i stand, så den nu er centrum for vinhusets produktion og et betagende, historisk besøgscenter.

Three Sticks logo
Billede af Three Sticks amerikanske druer


Det føltes næsten forudbestemt, da Pax og Pam Mahle i 1997 besluttede sig for at blive vinproducenter med egen vingård i Californien. Heldigvis kunne de med hjælp fra en investor åbne Pax Wine Cellars i 2000 i byen Sebastopol. Forinden havde de to kastet deres utilslørede kærlighed på Syrah-druen, og derfor var det i begyndelsen kun denne drue, der blev produceret. Resultatet blev store, fyldige vine, der viste Syrahs store potentiale, hurtigt blev efterspurgt og samtidig gav Pax prædikatet som Californiens bedste Syrah-producent.


Vindruer fra den amerikanske producent 11th Hour Cellars

Via de næste generationer rykkede produktionen til USA. Efter en kort mellemlanding i staten New York, hvor man åbnede et lille vineri og efterfølgende en af USA’s første vinforretninger, gik turen endeligt til Californien, hvor familien i 1961 købte egne vinmarker og investerede i et nyt vineri. Alle marker er siden begyndelsen af 1990’erne dyrket med størst mulig hensyntagen til miljøet. Scotto Winery ejes i dag stadig af Scotto-familien, der fortsat har succes med at producere gode vine af europæiske druesorter til priser, der gør dem til særdeles attraktive køb.


Amerikansk vin

Amerikansk vin er på mange måde lig med californisk vin. Det meste af vinen kommer nemlig fra den store stat mod vest – faktisk kommer 9 ud af 10 flasker amerikansk vin fra Californien. Når det samtidig går op for en, at USA er verdens fjerdestørste vinproducent efter Italien, Spanien og Frankrig, giver det et godt billede af, hvor udbredt vindyrkning er i netop Californien. Staten producerer samtidig ni gange så meget vin som de næste tre stater – Washington, Oregon og New York – tilsammen.


Rødvin fra USA​​​​​​​

USA er det ultimative hjem for Zinfandel - én af danskernes absolutte yndlingsdruer, som amerikanerne mestrer. Guds eget land er og dog også hjemsted for Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Shiraz og mange andre rødvine i verdensklasse. Her finder du de store, fede og fyldige rødvine, rigtig mange danskere elsker amerikansk rødvin for. Eller elegante, lette og kølige rødvine, der lige så vel kunne være fra Europa. USA kan det hele - et enormt vinmarked, man aldrig nogensinde bliver færdig med at udforske.

Amerikansk hvidvin

I dag finder man amerikansk hvidvin, som rammer hele smagspaletten. Alt lige fra helt sød hvidvin til tørre, lette og sprøde, fede og fyldige. Der er noget for alle og til enhver tænkelig begivenhed - og i alle prisniveauer. Det har dog langtfra været skrevet i stjernerne, at USA skulle blive et fantastisk vinland. Selvom der vokser oprindelige amerikanske druetyper, er næsten al amerikansk vinproduktion er på importerede, europæiske druetyper. Da vikingerne trak deres langskibe op på kysten og satte foden på den jord, de kaldte ”Vinlandet” for 1000 år siden, havde indianerne allerede plantet vinstokke mange steder, og nød med stor fornøjelse de tørrede druer herfra. I dag er de bedre kendt som rosiner.Senere, og længe efter de mjødrikkende vikinger, prøvede europæerne at fremstille vin, som man kendte den fra Europa, men uden held. Franske tilflyttede forsøgte sig med den lokale drue Scuppernong, men da den ikke smagte som vinen hjemmefra, blev det droppet. Først to hundrede år efter, da man havde ”knækket nødden”, forsøgte man igen at sætte en egentlig vinfremstilling i gang.I 1920 lykkedes det næsten amerikanerne at tage livet af deres egen vinproduktion, da salg af alkohol blev forbudt – altervin undtaget. Det betød til gengæld en opblomstring af en vældig sortbørshandel, hvor alkohol blev produceret i al hemmelighed eller importeret fra Canada i nattens mulm og mørke af gangstere eller andre småskumle personager. Samtidig voksede vinproduktionen bag hjemmets fire vægge lige indtil forbuddet ophørte i 1933 og den stort set livløse vinbranche kunne få ny energi. Mange dygtige vinproducenter var dog døde eller flyttet og vinmarkerne var slemt tilredte. Så selvom man har produceret vin i USA i over 400 år, er det faktisk kun i de seneste 40, at vinene fra Guds eget land virkelig har vundet respekt verden over.


Vikinger og indianere

Der vokser også oprindelige amerikanske druetyper. Da vikingerne trak deres langskibe op på kysten, trak langsværdet og satte foden på den jord, de kaldte ”Vinlandet”, havde indianerne nemlig allerede plantet vinstokke mange steder, og nød med stor fornøjelse de tørrede druer herfra. I dag er de bedre kendt som rosiner. Det var da også pga. de mange druer, at nordboerne kaldte det nyopdagede land for ”Vinland”. Senere, og længe efter de mjødrikkende vikinger, prøvede tilrejsende europæere at fremstille vin, som man kendte den fra Europa, men uden held. Franske tilflyttere forsøgte sig med den lokale drue Scuppernong, men da den ikke smagte som vinen hjemmefra, blev det droppet. Først to hundrede år efter, da man havde ”knækket nødden”, forsøgte man igen at sætte en egentlig vinfremstilling i gang.



Meld dig ind i vores vinklub og få en masse fordele!​​​​​​​

Få 5% i kontantrabat når du handler i vores butikker

Få 5% i kontantrabat når du handler på webshoppen (husk at logge ind)

Invitation og rabat ved forskellige arrangementer og smagninger

Lav dit eget vinkort med vores "Byg vinkort-funktion"


Modtag vores katalog og tilbud før alle andre  

Deltag i spændende konkurrencer med attraktive præmier