Shiraz

Shiraz er Syrah. Syrah er Shiraz. Druen vokser over store dele af den vinproducerende verden, men som med anden vin, bliver den stærkt påvirket af det terroir, vinstokkene vokser i.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 16 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

To stilarter

I tempererede klimaer som det nordlige Rhone bliver SYRAH noget anderledes kølig i stilen end SHIRAZ fra eksempelvis australske Barossa Valley eller McLaren Valley. De tempererede områder leverer mellemfyldige til fyldige vine, ofte med en snert af sort peber, brombær og måske mynte, mens de varme områder er ideelle, hvis du vil have en fuldfed vin med bløde tanniner, mørke bær, kaffe, chokolade, lakrids og jordbund.


Syrah er verdens syvende mest plantede drue, og den findes fra Frankrig til Chile, Californien, Washington, Sydafrika, New Zealand og Australien. Den stammer muligvis fra Shiraz, hovedstaden i det gamle persiske rige, hvorfra den for nogle tusinde år siden skulle have været blevet bragt til Rhône via den græske koloni Massilia, som i dag er bedre kendt som Marseilles. Det var skotten James Busby, der i 1832 bragte Syrah til Australien fra Frankrig eller Spanien – og allerede i 1860’erne var druen en af de vigtigste i landet. Og den dag i dag er Australien en af de førende eksponenter for den fyldige Shiraz-stil, så mange er glade for. Også i det nordlige Rhône er Syrah en vigtig drue, ikke mindst for klassikere som Hermitage, Cornas og Côte-Rôtie. I det sydlige Rhône bliver den brugt i blends til at lave vine som Châteauneuf-du-Pape, Gigondas og Côtes du Rhône, hvor Grenache typisk udgør størstedelen.