Sidste chance! Februars udsalg til spotpriser 🍷 SPAR op til 35%!

Brand image

Cider

Cider er egentlig et meget større fænomen i mange andre lande, end det er i Danmark. Med rødder, der går århundreder tilbage, har cider udviklet sig til en elsket nydelse, der fornøjer mennesker over hele verden. Dens unikke kombination af frugtagtige smage, forfriskende væsen og et strejf af brus gør det til et yndet valg for mange. I Normandiet og Bretagne finder man cider på alle barer og restauranter - helt lige så naturligt som øl og vin.

Pris
Serveringsforslag
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Cider - sprudlende og levende cider fra Normandiet

    Cider laves af gæret æblemost og er meget udbredt i England, Irland, Bretagne og Normandiet. Det er dog englænderne, som har det største forbrug af cider i verden. Mosten fra de fleste æblesorter kan bruges til at lave cider, men deciderede cideræbler giver de bedste resultater. Perry er et produkt, der ligner cider, men bare er lavet af gæret pærejuice.


    Cider er en ældgammel drik. Den første der nævner cider, er ingen ringere end Julius Cæsar, da han forsøgte at invadere Storbritannien i 55 fvt. Her så han, hvordan de indfødte briter gærede æbler. Æbler var historisk begrænset til de køligere klimaer i Vesteuropa og Storbritannien.

  2. Tilbud på cider

    Du kan spare 5% på cider og tusindvis af andre varer som medlem af Sélection Vinklub. Det er gratis, og du kan altid melde dig ud igen.

  3. Hvordan laver man cider?

    Når æblerne er samlet fra træer i frugtplantagerne, bliver de most til frugtkød. Historisk set blev det gjort ved hjælp af pressesten eller med en cidermølle. I moderne bliver de primært drevet af elektricitet. Frugtkødet overføres derefter til en ciderpresse, hvor saften trækkes ud. Saften bliver siet og lægges i enten åbne kar eller lukkede fade. De resterende presserester gives til husdyr som vinterfoder, komposteres, kasseres eller bruges til at lave likører.

  4. Er der alkohol i cider?

    Ja, cider er en alkoholisk drik, der er produceret på gæret æblemost. Cider laves på samme måde som vin, men har en lavere alkoholprocent. Æbler indeholder nemlig mindre sukker end druer, og det er sukkeret, der bliver omdannet til alkohol. Cider kan være helt op til 8%, men ligger dog oftest mellem 4-6%.

  5. Hvad spiser man til cider?

    Cider går rigtig godt til forholdsvis lette retter, men også retter med en vis portvin fedme, hvor kulsyren vil skære igennem fedtet. I Bretagne og Normandiet spiser man gerne boghvedepandekager med forskelligt fyld og nyder et glas frisk, lokal cider til. Generelt går cider også godt til fisk og skalddyr.

  6. Hvor længe kan cider holde sig?

    Holdbarheden af ​​cider afhænger af forskellige faktorer. Det er bl.a. produktionsmetoden og om den er pasteuriseret. Generelt kan uåbnet cider holde fra flere måneder og helt op til et år, hvis den opbevares korrekt på et køligt sted. Når først du har åbnet din cider, skal den drikkes inden for et par dage for at bevare sin friskhed.

  7. Kan man lave cider selv?

    Ja, du kan sagtens lave cider derhjemme. Du skal bruge friske æbler, en ciderpresse til at udvinde saften og en passende gær til gæring. God fornøjelse!

  8. Forskellen på perry og cider?

    Perry er lavet på samme måde som æblecider, men er lavet på gæret pæremost i stedet. Hvis man destillerer den gærede pæremost, bliver den til brandy.

  9. Forskellen på cider og calvados?

    Calvados er destilleret af cider, så der er et stærkt slægtskab mellem cider og calvados.

  10. Pommeau

    Pommeau er en meget udbredt og populær aperitif i Bretagne og Normandiet i Nordfrankrig. Den består af æblemost og æblebrandy. Den er naturligvis noget lettere at drikke, når den blandes med most, men har ofte stadig en vis fadkarakter.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]