NYT grill- og sommerkatalog! 🌞🥩🍷 Masser af tilbud - se her!

Danmark

At der har været dyrket vin i Danmark gennem en årrække, er ikke nogen hemmelighed. Det nye er, at vi nu også officielt har fået status af vinland, så Danmark er blevet opdelt i fire vindyrkningszoner: Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Lagerstatus
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Er dansk vin godt?

    Ja, er det korte svar. Kvaliteten af de danske vine har gennem lang tid været stærkt stigende, og i dag betragter mange vin fra Danmark som en af de nye, spændende, lettere eksotiske, men absolut seriøse specialiteter på den internationale vinhimmel. Klimaet er for koldt og vådt til mange af de internationalt mest kendt druetyper, men bl.a. druetyper som Regent, Rondo, Orion, Solaris og Zalas Perle trives i det udfordrende danske klima. Samtidig betyder den globale opvarmning, at traditionelle vinproducenter længere sydpå begynder at blive pressede af varmen – eksempelvis i Champagne – mens den danske vinproduktion har godt af lidt højere temperaturer. Derudover har Danmark en flot tradition for produktion af frugtvin.


    Der er kun gode grunde til at kaste sig ud i dansk vin. Udvalget er endnu ikke som i Frankrig, Spanien eller Italien - til gengæld kan vi godt tillade os at kippe lidt med Dannebrog.


    Vinene fra de enkelte områder bærer betegnelsen ""Regionalvin fra” efterfulgt af navnet på en af de ovennævnte danske vindyrkningszoner. I 2018 tildelte EU Danmark sit allerførste vinområde, som fik en ’BOB’, dvs. en ’Beskyttet Oprindelses Betegnelse. DONS hedder vinområdet, og det er EU’s nordligste og Danmarks første appellation, som man kender det fra områder med lidt større kendskab som f.eks. Bordeaux, Champagne, Rioja og Piemonte. DONS består af 500 Ha af smeltevandsdalen i det indre Kolding Fjord ved Dons. Skærsøgaard er beliggende centralt i vinområdet og fremstiller mousserende kvalitetsvine. Skærsøgaards mousserende vine “DONS” har fået Danmarks første BOB, som svarer til den franske AOC eller den italienske DOC.