STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Danmark

Pris
Serveringsforslag
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Dansk hvidvin - frisk, sprød og unik

  I det maleriske danske landskab, mellem rullende, blide bakker, marker og skove, ligger i dag flere og flere danske vinmarker. Det er en fortælling om lidenskab, tålmodighed og vinfremstillings sarte kunst i en miljø, der ikke tillader mange fejl. Her blomstrer dansk hvidvinsproduktion dog og skaber vine, der fanger hjerte og sjæl.


  At der har været dyrket vin i Danmark gennem en årrække, er ikke nogen hemmelighed. Det nye er, at vi nu også officielt har fået status af vinland, så Danmark er blevet opdelt i fire vindyrkningszoner: Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm.

 2. Tilbud på dansk vin

  Du sparer 5% tusindvis af vine, når du køber som medlem af Sélection Vinklub. Det gælder også dansk vin. Det er gratis, der er flere fordele og du kan altid melde dig ud igen.

 3. Er dansk vin godt?

  Ja, er det korte svar. Kvaliteten af de danske vine har gennem lang tid været stærkt stigende, og i dag betragter mange vin fra Danmark som en af de nye, spændende, lettere eksotiske, men absolut seriøse specialiteter på den internationale vinhimmel. Klimaet er for koldt og vådt til mange af de internationalt mest kendt druetyper, men bl.a. druetyper som Regent, Rondo, Orion, Solaris og Zalas Perle trives i det udfordrende danske klima. Samtidig betyder den globale opvarmning, at traditionelle vinproducenter længere sydpå begynder at blive pressede af varmen – eksempelvis i Champagne – mens den danske vinproduktion har godt af lidt højere temperaturer. Derudover har Danmark en flot tradition for produktion af frugtvin.


  Der er kun gode grunde til at kaste sig ud i dansk vin. Udvalget er endnu ikke som i Frankrig, Spanien eller Italien - til gengæld kan vi godt tillade os at kippe lidt med Dannebrog.


  Vinene fra de enkelte områder bærer betegnelsen ""Regionalvin fra” efterfulgt af navnet på en af de ovennævnte danske vindyrkningszoner. I 2018 tildelte EU Danmark sit allerførste vinområde, som fik en ’BOB’, dvs. en ’Beskyttet Oprindelses Betegnelse. DONS hedder vinområdet, og det er EU’s nordligste og Danmarks første appellation, som man kender det fra områder med lidt større kendskab som f.eks. Bordeaux, Champagne, Rioja og Piemonte. DONS består af 500 Ha af smeltevandsdalen i det indre Kolding Fjord ved Dons. Skærsøgaard er beliggende centralt i vinområdet og fremstiller mousserende kvalitetsvine. Skærsøgaards mousserende vine “DONS” har fået Danmarks første BOB, som svarer til den franske AOC eller den italienske DOC.

 4. Hvad gør danske hvidvine unikke?

  Danske hvidvine har en helt unik karakter på grund af Danmarks specifikke terroir og klima. De køligere temperaturer, kombineret med indflydelsen fra havet, giver en tydelig friskhed og sprødhed til vinene. Danske hvidvine har ofte en meget levende syre, en elegant frugtsmag og en udtalt mineralitet, hvilket gør dem forfriskende og særdeles karakteristiske.

 5. Hvad spiser man til dansk hvidvin?

  Dansk hvidvin passer fantastisk til en lang række retter. På grund af vinenes sprøde syre og lette til medium fylde, komplementerer de skaldyrsretter, østers og grillet fisk fremragende. De passer også godt til lettere fjerkræsretter, cremede oste og friske salater.

 6. Interview med Frederik Kreutzer

  »Ja, det er værd at drikke.«

  ​​​​​​​

  Sådan lyder den ultrakorte analyse fra vinekspert Frederik Kreutzer, når vi beder ham om at vurdere kvaliteten af vin fremstillet af druer fra danske marker. Han gør det videre klart, at vi danskere har en udpræget hang til at tænke, »er det pengene værd«:


  »Danske vine er dyrere at fremstille end vine i Sydeuropa. Det hænger sammen med, at klimaet er meget mere besværligt i Danmark, og det medfører mere arbejde i marken. Vi er næsten dobbelt så mange gange i marken til en løn, der er dobbelt så høj, så det er lidt svært at snakke om pris og kvalitet,« fastslår Frederik Kreutzer.


  Ny inspiration fra England

  Da dansk vinavl spirede frem i starten af 90’erne, valgte mange af avlerne at satse på rødvin, da det jo var det, der blev drukket mest af. Men ifølge Frederik Kreutzer satser de kommercielle vingårde i Danmark i dag på en bredere produktion:


  »Producenterne kigger i stigende grad til udviklingen i England, hvor vinavlerne har stor succes med mousserende vine. Jeg tror på, at danske producenter bliver bedre, og at klimaet kommer mere og mere på vores side.«


  Lars Bo Guldhammer Henriksen, tidligere salgs- og indkøbsdirektør hos H.J. Hansen Vin A/S, er enig:


  »Man laver faktisk rigtigt gode vine i Danmark - især mousserende«, siger Lars Bo Guldhammer Henriksen, der forudser, at den globale opvarmning vil sætte yderligere skub i dansk vinproduktion fremover.


  »Vi skal knække koden«

  Ifølge Frederik Kreutzer gennemgår især fremstilling af danske frugtvine »en rivende udvikling i de her år«:


  »I dag er der seriøse produktioner af frugtvine. Jeg mener, at vi har et meget stort potentiale med kirsebær, pærer og æbler. Selvfølgelig kan vi lave noget mousserende æblevin, som er af højere kvalitet end det franske - vi skal bare finde ud af at knække koden.«

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]