SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Irish Coffee

Klassikeren over dem alle. Irish Coffee eller bare irsk kaffe. Når aftenen går lidt på hæld og du måske fryser en lille smule, er varmen fra kaffen og whiskyen lige præcis det, du har brug for. Download opskrift

Ingredienser

  • 1 dl god kaffe
  • 4 cl whisky (bør i princippet være irsk, men det er ikke et krav)
  • 2 teskefulde brun farin
  • 2 letpiskede spiseskefulde flødeskum

Fremgangsmåde

  • Start med at brygge en god kaffe. Den må gerne være forholdsvis kraftig, så den står imod whiskyen. Husk at der kommer brun farin i.
  • Pisk lidt forholdsvis let. Fløden må nemlig gerne creme ud, så det hele bliver blødt og lækkert...
  • Hæld to teskefulde brun farin i bunden af et lidt kraftigt glas, og hæld kaffen over. Rør rundt så sukkeret opløses i kaffen.
  • Hæld whisky i og slut af med et par spiseskefulde flødeskum. Det skal bare forsigtigt lægges oven på. Skål - eller slainte, som irerne siger!
Klassikeren over dem alle. Irish Coffee eller bare irsk kaffe. Når aftenen går lidt på hæld og du måske fryser en lille smule, er varmen fra kaffen og whiskyen lige præcis det, du har brug for. 

[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/82dcc787-d87a-4689-b50d-e05a2e6d7092|Download opskrift]

Det skal du bruge


Irsk Kaffe - En varmende klassisk cocktail
Irsk kaffe, også kendt som Irish Coffee, er en tidløs og varmende cocktail, der kombinerer kaffe, irsk whiskey, sukker og flødeskum. Denne klassiker stammer fra Irland og har opnået popularitet verden over for sin unikke smag og beroligende egenskaber.

Irsk kaffe blev opfundet i 1940'erne af Joe Sheridan, en kok i Foynes i Irland. Den blev skabt for at varme og opmuntre trætte rejsende, der ankom med fly til den kolde irske kyst. Historien fortæller, at en passager spurgte, om drikken var brasiliansk kaffe, hvortil Sheridan svarede: "Nej, det er irsk kaffe!"

Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]