ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Speyside

Speyside er en helt essentiel del af skotsk whiskyproduktion. Herfra kommer halvdelen af al skotsk whisky og nogle af de mest populære destilleriet har hjemme her.

Pris
Varegruppe
Producent
Land
Område
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anmeldelser
Undertype
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 40 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Speyside - whisky i verdensklasse

  Speyside er en "beskyttet region", hvor der laves skotsk whisky i henhold til den britiske regerings lovgivning. Speyside omfatter området mellem højlandet mod vest, Aberdeenshire i øst og strækker sig mod nord til Cairngorms National Park. De to bedst sælgende single malt whiskyer i verden, The Glenlivet og Glenfiddich, kommer begge fra Speyside. Strathspey har det største antal destillerier i nogen af ​​de whiskyproducerende områder i Skotland. Alene Dufftown har seks fungerende destillerier og omtrent 50% af al skotsk whisky bliver produceret i Skotland. Speyside er en forholdsvis tør og var region og oplagt for whiskydestillerier. Man er typisk tæt på bygfarme, her er floden Spey og man er tæt på den atlantiske havn i Garmouth. Vandet i området siges samtidig at have det laveste niveau af mineraler af noget område i Skotland, og det kan også påvirke smagen af ​områdets whisky. 

 2. Sådan smager whisky fra Speyside

  Typisk er whisky fra Speyside forholdsvis frugtige, lige fra toner af æbler, moden frugt til rosiner og hint af karamel, nødder, vanilje, krydderier, honning og andre sødmefulde præg. Man bruger sjældent tørv, som i andre regioner af Skotland, f.eks. Islay. De er altså sjældent røgede. 

 3. Gode Speyside-destillerier

  Speyside er forkælet med en overflod af gode destillerier. Prøv f.eks:


  Aberlour

  Cragganmore

  Dailuaine

  Glenfarclas

  Glenfiddich

  Macallan

  Mortlach

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]