Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni

Brand image

Speyside

Speyside er en helt essentiel del af skotsk whiskyproduktion. Herfra kommer halvdelen af al skotsk whisky og nogle af de mest populære destilleriet har hjemme her.

Pris
Varegruppe
Producent
Land
Område
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anmeldelser
Undertype
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 36 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Speyside?

    Speyside er en "beskyttet region", hvor der laves skotsk whisky i henhold til den britiske regerings lovgivning. Speyside omfatter området mellem højlandet mod vest, Aberdeenshire i øst og strækker sig mod nord til Cairngorms National Park. De to bedst sælgende single malt whiskyer i verden, The Glenlivet og Glenfiddich, kommer begge fra Speyside. Strathspey har det største antal destillerier i nogen af ​​de whiskyproducerende områder i Skotland. Alene Dufftown har seks fungerende destillerier og omtrent 50% af al skotsk whisky bliver produceret i Skotland. Speyside er en forholdsvis tør og var region og oplagt for whiskydestillerier. Man er typisk tæt på bygfarme, her er floden Spey og man er tæt på den atlantiske havn i Garmouth. Vandet i området siges samtidig at have det laveste niveau af mineraler af noget område i Skotland, og det kan også påvirke smagen af ​områdets whisky. 

  2. Hvordan smager whisky fra Speyside?

    Typisk er whisky fra Speyside forholdsvis frugtige, lige fra toner af æbler, moden frugt til rosiner og hint af karamel, nødder, vanilje, krydderier, honning og andre sødmefulde præg. Man bruger sjældent tørv, som i andre regioner af Skotland, f.eks. Islay. De er altså sjældent røgede. 

  3. Gode Speyside-destillerier