- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Stauning Whisky
Vælg favoritliste
Stauning Rye 48,0%, 70 cl
Stauning Whisky- 97 pointWine Enthusiast
Dansk rye whisky, der afspejler 2000 års rugdyrkning på vestkysten.
499,95pr. flaskeKun 13 på lager onlineVælg favoritliste
Stauning El Clasico 45,7%, 70 cl
Stauning Whisky- GuldWorld Whiskies Awards
Vestjysk whisky-dæmon.
599,95pr. flaskeKun 20 på lager online- Kun 23 på lager online
Vælg favoritliste
Stauning Bastard 46,0%, 70 cl
Stauning WhiskyElegant gadekryds af en whisky.
599,95pr. flaskeKun 16 på lager onlineVælg favoritliste
Stauning Høst 40,5%, 70 cl
Stauning WhiskyLet og herligt afbalanceret whisky.
429,95pr. flaskeKun 12 på lager onlineVælg favoritliste
Stauning Smoke 47,0%, 70 cl
Stauning Whisky- GuldBeverage Testing Institute
Blid bål-røg, tobak og honning.
699,95pr. flaskeKun 12 på lager online
Gå til side
ud af 1
Om Stauning Whisky
I en afsidesliggende, jysk landsby ved vestkysten startede en lærer, en kok, en slagter, en læge, en helikopterpilot og fire ingeniører Stauning Whisky med to små pot stills i et nedlagt slagteri. De ni venner havde ikke meget at gøre godt med, dengang i 2005. Mindst af alt havde nogen som helst viden om, hvordan man brygger whisky. Men de havde en fælles passion, nysgerrighed og lyst til at eksperimentere og skabe. Og så havde de landskabet omkring dem - vinden, havet, markerne, lyngen og tørvemoserne. Og noget af Danmarks reneste vand. Et godt udgangspunkt. Men ambitionerne var da også store: 100% dansk whisky, der ville kunne måle sig med de fineste i verden - også selvom banken mente, de burde åbne et bageri i stedet.
Byg fik de fra en lokal landmand. Maltningen blev udført på slagteriets flisegulv. Og tørven til at ryge og tørre kornet hentede de på et nærliggende frilandsmuseum. Det maltede korn blev kværnet i en gammel kødhakker. En produktion på 2-400 liter whisky om året var ambitionen i de første år. Men så fik Jim Murray, den berømte anmelder og forfatter bag den årlige Whisky Bible, et glas af Staunings første dråber. Det var han vil med - så meget, at han mente, at whiskyelskere ville slå deres egen mor ihjel for det - og at det kunne blive verdens bedste røgede whisky.
De holdt sig til deres egen måde at gøre tingene på: Lokalt dyrket rug og byg, gulvmaltning og små flammeopvarmede pot stills var – og er den dag i dag – hemmeligheden bag deres terroir-whiskys distinkte og unikke karakter. Selvom produktionskapaciteten er blevet tidoblet, er Stauning stadig et lille destilleri. Og indenfor laver de stadig deres whisky på deres egen måde med små post stills, gulvmaltning og åben ild.