SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Old Fashioned

Den klassiske og ubercool cocktail med bourbon, bitters og appelsin. Glas: Riedel Rocks Bar Glas Pynt: Appelsin eller citron skal Download opskrift

Ingredienser

  • 1 teskefuld sukker
  • 2 dash af angostura
  • 6 cl bourbon
  • Isterninger
  • Appelsin- eller citronskal

Fremgangsmåde

  • Afkøl mixningsglasset med is, hæld fra når glasset er koldt.
  • Tilføj sukker og Angostura i et mixningsglas, og rør rundt indtil sukkeret næsten er opløst.
  • Fyld mixningsglasset med is igen, tilføj bourbon og rør godt indtil væske er godt afkølet.
  • Strain ned i et glas fyldt med is.
  • Pynt med appelsin- eller citronskal
Den klassiske og ubercool cocktail med bourbon, bitters og appelsin.

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/rocks-bar-drinks-specifik-glasserie-6417-02-2-pack|Riedel Rocks Bar Glas]
Pynt: Appelsin eller citron skal
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/7c6ea555-ec42-486a-9e5f-28c1f488c58c|Download opskrift]

​​​​​​​Det skal du bruge:

Old Fashioned - stilfuld klassiker

Old Fashioned er ét af de cocktails, der aldrig forsvinder. Den blev opfundet i Louisville, Kentucky, men fås i dag over hele verden. Ligesom den blev drukket i store mængder af Don Draper i den legendariske TV-serie Mad Men.

Nyd den tidløse elegance, der har gjort den til en sand klassiker i mixologiens verden. Med en historie helt tilbage til 1800-tallet og skabt med kun nogle få ingredienser.

Grundlaget for en Old Fashioned ligger i valget af whisky. Typisk bruger man bourbon eller rye. Whiskyens kompleksitet smag giver din Old Fashioned en robust base, som kombineret med et strejf af sukker, appelsin og aromatisk bitter opnår en harmonisk blanding.

At lave en Old Fashioned er en kunstform i sig selv. Old Fashioned er ofte garneret med et twist, typisk en appelsinskal, som giver en subtil appelsinessens til cocktailen og forstærker dens aromatiske profil. Nogle inkluderer en kirsebærgarniture eller brugen af ​​forskellige bitters for at tilføje et unikt twist.

En elsket cocktail, som nydes af både whiskykendere og cocktailentusiaster.

Hvorfor hedder det Old Fashioned?
Old Fashioned er en klassisk cocktail med bourbon og bitters, sirup og appelsin. Man mener, at den hedder "Old Fashioned" fordi den er én af de første vidt udbredte cocktails nogensinde. Folk bestilte simpelthen bare en cocktail "the old-fashioned way".

Du behøver ikke købe verdens dyreste bourbon til din Old Fashioned, men den må gerne have lidt karakter. Derudover bør du ikke bruge en bourbon, du ikke ville drikke til rent. Så bliver resultatet i hver fald derefter!

Hvor mange kalorier er der i en Old Fashioned?
Der er 224 kalorier i en klassisk Old Fashioned.


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]