- OUTLET 🍷
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
🍷 OUTLET 🍷 Spar op til 50% - shop nu!
Japansk whisky
Japansk whiskyproduktion er en blanding af tradition, innovation og omhyggeligt håndværk, hvilket skaber noget af verdens bedste whisky. Japanerne var inspireret af skotsk whisky, der blev introduceret til Japan i det tidlige 20. århundrede, og siden har japanske destillerier forfinet deres egen tilgang.
- Kun 15 på lager online
- På lager online
Vælg favoritliste
Togouchi Single Malt Premium Whisky GB, 43%, 70 cl
SAKURAO Brewery and Distillery- 93 pointMad & Monopolet
Eminent japansk single malt.
729,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
Hibiki Harmony 43%, 70 cl
SuntoryHibiki Japanese Harmony er en blended whisky, der ikke tåler sammenligning. Her bringes den harmoni, der kendetegner japansk natur og håndværk, til live. Resultatet er en delikat og harmonisk whisky skabt af hele ti forskellige malt- og kornwhiskyer, der849,95pr. flaskeKun 4 på lager onlineVælg favoritliste
Nikka From The Barrel 51,4%, 50 cl
Nikka Whisky- GuldInternational Spirits Challenge
379,95pr. flaskeKun 13 på lager online- Læs mereMidlertidig udsolgt
- Kun 19 på lager online
- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Vælg favoritliste
Togouchi Sake Cask GB, 40%
SAKURAO Brewery and DistilleryKan det blive mere japansk end sake-fadlagret whisky?
529,95pr. stkSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Japansk whisky
Japan åbnede sig først sent op mod resten af verden, og den japanske whiskyproduktion har da heller ikke århundreder på bagen. Det var faktisk først omkring 1870, at japanerne begyndte at forsøge sig med whisky, og den første kommercielle produktion fandt sted i 1924 ved åbningen af landets første destilleri, Yamazaki.
I begyndelsen ville japanerne i princippet lave skotsk whisky – bare i Japan. Folk som Masataka Taketsuru studerede omhyggeligt produktionen af skotsk whisky og gik meget langt for at genskabe hele processen i Japan. Taketsuru havde studeret kunsten at destillere i Skotland og bragte sin viden tilbage til Japan i begyndelsen af 1920'erne, og han spillede en nøglerolle i etableringen Yamazaki-destilleriet. I 1934 skabe han sit egen destilleri, Dainipponkaju, som senere blev til Nikka. De første vesterlændinge, der smagte japansk whisky, var soldater fra American Expeditionary Force Siberia, som tog orlog i Hakodate i september 1918. En whisky af det mærkværdige navn Queen George, beskrevet af en amerikaner som en "Scotch whisky made in Japan", var let tilgængelig for soldaterne. Præcis hvad det, de drak, ved man ikke helt, men det var ret potent - og mindede formentlig ikke ret meget om skotsk whisky, når det kom til stykket.
Japansk whisky konkurrerer med de bedste
I dag er der flere store whiskyproducenter i Japan, men de to mest kendte er Suntory og Nikka Whisky. Begge destillerier laver både blends, single malts, special- og limited editions. Der er sket meget i markedet for japansk whisky i det 21. århundrede. Før 2000 blev langt det meste japanske whisky drukket indenlandsk, men det ændrede sig i 2001, da Nikkas 10-årige Yoichi Single Salt vandt "Best of the Best" af Whisky Magazine. Siden har japanske whiskyer har vundet toppriser i mange internationale konkurrencer. Mange anerkendte whiskyanmeldere og konkurrencer blindsmager endda japanske whiskyer op mod de bedste skotske, hvor det ikke er ukendt, at de japanske scorer højest.