- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration


Klichoman Distillery er det eneste farmwhiskydestilleri i Skotland, der producerer de gyldne dråber i forlængelse af farmens daglige drift, hvor kornet både dyrkes og maltes.
Kilchoman Distillery
- 83 på lager online
- På lager online
- På lager online
Vælg favoritliste
Kilchoman Machir Bay 46% inkl. 2 Tumbler Glas, 70 cl
Kilchoman Distillery579,00pr. flaske53 på lager online- Forudbestil - forventet d. 18/12/2023
- 66 på lager online
Vælg favoritliste
Kilchoman Machir Bay & Sanaig 46%, Single Malt, 2x20 cl
Kilchoman Distillery579,00pr. flaskeKun 30 på lager online- Kun 6 på lager online
- Forudbestil - forventet d. 15/01/2024
- 96 på lager online
- Kun 23 på lager online
- På lager online
- 72 på lager online
- Kun 1 på lager online
- Forudbestil - forventet d. 15/01/2024
Vælg favoritliste
Kilchoman Single cask, Sauternes Finish, 56,7%, 70 cl
Kilchoman Distillery899,00pr. StkKun 11 på lager online- Læs mereMidlertidig udsolgt
- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Om Kilchoman Distillery
Kilchoman er Skotlands eneste farmdestilleri og ligger på Rockside Farm på det nordvestlige Islay. Her dyrker destilleriet sit eget korn ved Machir Bay, og er samtidig det eneste destilleri på øen, der både gror og malter korn fra Islay til destilleriets whiskyer. Kilchoman blev grundlagt i 2005 og solgte i 2009 sin første whisky. Det er klassisk Islay med tydelig, elegante præg af den tørverøg, Islay er så elsket for. Det unikke ved Kilchoman er dog, at destilleriets whiskyer ofte har en lille snert af citrus, som giver et touch af friskhed til drammen. 20% af malten er fra egen byg, og man laver udelukkende Single Malts - dvs. ikke whisky til blends. Generelt er det whiskyer, der kan og bør drikkes unge og selv har et præg af at være friske og levende med et salt præg. Det skyldes, at tørven i århundreder er blevet overskyllet med saltvand.
Whiskyen gærer minimum i fire dage eller 50 timer. Herefter dør gæres og det er på dette tidspunkt, at de fleste destilleriet stopper gæringen. Kilchoman fortsætter længere, hvilket skabe en sekundær gæring og flere estere. Man bruger små stills og dobbeltdestillerer.
Eksklusive og populære whiskyer
Til destilleriets to mest populære whiskyer Machir Bay og Sanaig bruger man en kombination af bourbon- og sherryfade. Hvor de fleste af fadene til Machir Bay er bourbonfade, er de fleste af fadene til Sanaig sherryfade. Begge whiskyer er 46% og er hverken tilsat karamel eller er kølefiltrerede.