- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
NYT grill- og sommerkatalog! 🌞🥩🍷 Masser af tilbud - se her!
Whisky Sour
En sur, sød, frisk og trendy cocktail. Glas: Riedel Sour Bar Glas Download opskrift
Ingredienser
- 6 cl bourbon
- 2 cl sukkersirup
- 4 cl frisk citronsaft
- 3 cl æggehvide
- 2 dash Angostura
Fremgangsmåde
- Hæld is i glasset.
- Hæld bourbon, sirup, citronsaft og æggehvide i en shaker, og shake hårdt i ca. 10 sek.
- Tilføj nu is til shakeren og shake i yderligere 10 sek.
- Finestrain over i det afkølede glas.
- Hæld angosturaen op i en jigger, og hæld den med en hurtig bevægelse udover cocktailen, så det ligger sig som en flot stribe på toppen.
![En sur, sød, frisk og trendy cocktail.
Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/sour-bar-drinks-specifik-glasserie-6417-06-2-pack|Riedel Sour Bar Glas]
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/fdb1f55e-d1e6-405c-9f64-b2b5aade0437|Download opskrift]](https://mediacache.hjhansen-vin.dk/v-638215846508464862/3d/4a/a9fe-ffd1-49f2-a91f-600470e55093/Whisky%20Sour.png)
Det skal du bruge:
Den ultimative Whisky Sour
Whisky Sour er langt fra nogen ny cocktail. Den er let, blød og super forfriskende og har været her længe. Meget længe. Første gang man hører om den, er i avisen Waukesha Plain Dealer i Wisconsin i 1870.
Whisky Sour er samtidig en helt klassisk cocktail, der er utroligt let at lave, er super moderne og smager virkelig lækkert. Den har traditionelt været set lidt som en mande-cocktail, men med dens syrlige præg, er der rigtig mange mennesker af alle køn, som er vilde med Whisky Sour. Den er helt optimal blanding mellem det søde og det sure. Den er faktisk også en fremragende begyndercocktail, da den friske smag og aroma af citroner afrunder whiskyens fyldige smag.
Hvorfor æggehvider?
Æggehvider bruges i cocktails, fordi de tilføjer en vidunderlig og silkeblød tekstur og en sprød skumtop uden at være for tung. Sørg for at ryste cocktails med æggehvider to gange, så ægget emulgerer fuldt ud til en jævn cocktail.
Hvor mange kalorier er der i en Whisky Sour?
Der er ca. 175 kalorier i en klassisk Whisky Sour.
New York Sour
Hvis du er til Whisky Sour (og hvem er ikke det?), så prøv også en New York Sour, som giver den klassiske Whisky Sour et virkelig lækkert, ret overraskende twist.
Bourbon Smash
Byt de citronsaften ud med friske mynteblade, citronbåde og et strejf af sukkersirup. Tilsæt bourbon og knust is, og rør det godt rundt. Resultatet er et meget forfriskende, aromatisk twist på Whisky Sour.
Mezcal Sour
Erstat bourbon med mezcal. Den røgede mezcal tilføjer et unikt og spændende twist til den traditionelle Whisky Sour. Juster citronsaft og sødme efter din smag.