Tilmeld Sélection Vinklub og spar 5% HVER GANG du handler i butik eller online - klik her

Boulevardier

Glas: Riedel Nick & Nora barglas
Pynt: Appelsinpeel

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Hæld is i glasset.
  • Hæld alle ingredienserne over i et mixing glas med is og rør godt rundt indtil drinken er kold.
  • Hæld isen fra glasset og strain over i det nedkølede glas.
  • Pynt med appelsinskal.


En Boulevardier minder en del om Negroni. Gin er bare byttet ud med rye. Derfor kan du servere den i et lavt lowball-glas med store isterninger.

Historien om Boularvardier
Paris var i 1920’erne et mekka for unge amerikanske kunstnere og forfattere som Ernest Hemingway og F. Scott Fitzgerald. En lidt mere ukendt amerikaner, der også kom til Byernes By med forfatterdrømme, var Erskin Gwynne. I modsætning til eksempelvis Hemingway, havde han dog penge med hjemmefra, da han var beslægtet med den berømte og stenrige Vanderbilt-familie. Men ak, bogdrømmene led skibrud, og han begyndte i stedet at udgive magasinet Paris Boulevardier til den efterhånden store amerikanske koloni i den franske hovedstad. Og så begyndte han selvfølgelig at drikke, som så mange andre kunstnerspirer i de brølende 20'ere.

Gwynnes bidrag til eftertiden blev ikke bøgerne, men den cocktail, som tog navn efter hans magasin - Boulevardier.

drink, cocktail, riedel, whisky, vermouth, campari, boulevardier, opskrift, drinksopskrift

Det skal du bruge:


Riedels mixolog Zane Harris serverer denne cocktail i et Nick & Nora barglas: "Det mest ikoniske glas er Nick & Nora glasset, fordi det rammer munden perfekt med stærke cocktails som Manhattan og Martini og sikrer, at drinken ikke opleves sprittet. Før Nick & Nora glasset blev introduceret, har bartendere verden rundt brugt Champagne Coupetes i stedet.

Tag et kig i det store cocktailunivers her.