- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
195-ÅRS FØDSELSDAGSFEST 🍷 Se alle tilbud!
Amaretto Sour
Amaretto Sour er en sour-cocktail i familie med Whisky Sour, men er lidt mildere. Glas: Riedel Sour Bar Glas Pynt: Citronskal og/eller 2-3 maraschino kirsebær til pynt Download opskrift
Ingredienser
- 2 cl bourbon
- 4 cl citronsaft
- 2 cl æggehvide
- 2 cl sukkersirup
- Is (til shake og servering)
- 2-3 maraschinokirsebær til pynt
- Citronskal (evt. twist) til pynt
Fremgangsmåde
- Tilsæt amaretto, bourbon, citronsaft, sukkersirup og æggehvide til en shaker og tør-ryst (ingen is) i 15 sekunder.
- Tilsæt is og ryst igen, indtil det er godt afkølet.
- Strain over i et glas over is.
- Pynt med et citronskal og 2-3 maraschinokirsebær.
Det skal du bruge:
Lidt historie om Amaretto Sour
Amaretto er en italiensk likør, der typisk er smagt til med mandler eller abrikossten. Dens karakteristiske smag kan indarbejdes i adskillige cocktails, men den er bedst kendt fra Amaretto Sour, en drink, der har en tendens til at få et dårligt ry. Det skyldes at cocktailen alt for ofte blive lavet alt for sød.
Køb Amaretto Sour-pakken lige her. Lettere bliver det ikke.
For at forbedre den klassiske Amaretto Sour, tager bartender Jeffrey Morgenthaler, en bartender fra Portland, Oregon, drinken i en anden retning og vælger at bruge frisk juice og højbestandig bourbon til at afrunde cocktailen, plus æggehvide for et strejf af krop og en silkeblød tekstur. Æggehvide kan virke usædvanligt, men det er en traditionel tilføjelse til mange sours cocktails, herunder Whisky Sour og Pisco Sour.
Giv det en smag, og du vil aldrig gå tilbage til 70'er-æraens version, der kræver Amaretto og sød-og-surt hældt i et glas med is. Denne nye Amaretto Sour er en velkommen opdatering af originalen, og en du kan være stolt af at lave til venner.
Forskellen på Amaretto Sour og Whisky Sour
Selvom både Amaretto Sour og Whisky Sour tilhører samme kategori af cocktails (sours), er de ret forskellige i smag og alkoholindhold. En Whisky Sour er lavet med whisky, citronsaft, og sirup, og har en mere intens whiskysmag afhængig af hvilken type whisky, der bruges. Amaretto Sour er derimod sødere og har en tydelig nøddeagtig smag fra amarettoen, hvilket gør den mere tilgængelig for dem, der foretrækker mildere cocktails.
Amaretto Sour-twists
Blood Orange Amaretto Sour
Byt citronsaften ud med blodappelsinjuice for et virkelig frækt twist.
Pineapple Amaretto Sour
Tilføj et skvæt ananasjuice for et mere tropisk twist.
Blackberry Sage Amaretto Sour
Mas friske brombær og salvie i bunden af en shake, før du tilsætter amaretto, citronsaft og sirup.
Spiced Amaretto Sour
Brug en snert kanel og muskatnød for at give din cocktail en lidt mere hyggelig og varmende karakter.
Cherry Amaretto Sour
Brug et skvæt kirsebærsaft til opskriften for at tilføje en sød og frugtig dimension til din Amaretto Sour.
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.