SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Mai Tai

En ultra karakteristisk tiki cocktail. Glas: Riedel Rocks Bar Glas Pynt: Myntekvist Download opskrift

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Hæld is i glasset.
  • Hæld alle ingredienserne over i en shaker med is og shake i ca. 10 sek.
  • Finestrain over i det nedkølede glas med is.
  • Pynt med valgte tilbehør
En ultra karakteristisk tiki cocktail.

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/rocks-bar-drinks-specifik-glasserie-6417-02-2-pack|Riedel Rocks Bar Glas]
Pynt: Myntekvist
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/3bab1949-e702-4953-b9b1-0e7da2e4ca54|Download opskrift]

​​​​​​​Det skal du bruge:

Den fantastiske Mai Tai

Eksotisk Hawaii-klassiker

Den legendariske og super eksotiske Mai Tai har sine rødder i Oakland i Californien, hvor Victor J. Bergeron ifølge legenden tilbød to gode venner fra Tahiti en cocktail, som indeholdt flere caribiske rum på hans restaurant Trader Vic's. Den blev frisket op med lime og mandelekstrakt og “Mai tai roa ae”, den bedste i verden, havde set dagens lys. Den eksotiske cocktail tog verden med storm, efter ingen ringere end "The King", Elvis Presley himself, drak den i filmen Blue Hawaii fra 1961. Den amerikanske præsident Richard Nixon elskede Mai Tai-drinks så meget, at han udnævnte den som sin præsidentperiodes officielle cocktail.

Nogle opskrifter på Mai Tai indeholder andre ingredienser som amaretto, falernum, bitter, grenadine og forskellige former for juice. Slå dig løs i køkkenet!

Din Mai Tai bør ikke være supersød
For mange er en eksotisk og frugtig romcocktail lig med voldsom sødme. Det er egentlig ikke meningen. Oprindeligt er den tænkt som forholdsvis tør og sprød – og altså ikke med voldsomme sukkerniveauer.

Husk is
Is er med til at dæmpe cocktailens sødme, hvis den alligevel skulle blive lidt voldsom. Den tropiske cocktail må hellere end gerne være kold, når den serveres en varm sommerdag af en bartender i hawaiiskjorte. Du kan overveje knust is, hvis du ikke vil bruge isterninger.

Du må gerne gå amok med pynten
Mange cocktails skal helst holdes enkle og stringente, når det kommer til pynt – f.eks. en Vodka Martini. Sådan er det ikke med Mai Tai. Her er det en del af cocktailens charme, at den kan drikkes med paraply, ananas, passionsfrugt, blomster eller andet, du lige har liggende. Det skal være sjovt og gerne minde dig om en sommerlig tropeø. Mai Tai skal gøre dig glad!

Hvor mange kalorier er der i en Mai Tai?
Der er ca. 260 kalorier i en klassisk Mai Tai.

Variationer af Mai Tai?
Har du ikke lige alle ingredienser? Bare rolig.

Coconut Mai Tai
Her skifter du den mørke rom ud med en kokoslikør eller kokosrom. Det gør den bare endnu mere eksotisk med smag af - ja, kokos.

Coffee Mai Tai
Helt unik Mai Tai med kaffelikør, som gør din cocktail ret intens og giver den tydelige noter af kaffe.


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]