SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Piña Colada

Den ultimative ferie- og afslapningscocktail! Glas: Riedel Sour Bar Glas Pynt: Ananas Download opskrift

Ingredienser

  • 4 cl lys rom
  • 3 cl kokossirup
  • 10 cl ananasjuice
  • 2 cl frisk limejuice
  • Ananas til pynt
  • Isterninger

Fremgangsmåde

  • Hæld alle ingredienserne over i en shaker med is og shake i ca. 10 sek.
  • Finestrain over i et glas med is.
  • Pynt med ananas.
Den ultimative ferie- og afslapningscocktail!

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/sour-bar-drinks-specifik-glasserie-6417-06-2-pack|Riedel Sour Bar Glas]
Pynt: Ananas
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/0eced529-5b78-4437-8db4-55a102596d60|Download opskrift]

​​​​​​​Det skal du bruge:

Lidt historie om Piña Colada

Piraters opfindelse?

Piña Colada emmer bare af sommer og stammer oprindeligt fra Puerto Rico. Det skulle ifølge mange være piraten Roberto Cofresí, som lavede en cocktail, der indeholdt kokosnød, ananas og hvid rom og gav den til sin skibsbesætning for at højne deres moral. Det er alkohol ofte blevet brugt til gennem tiderne. Det var, hvad der senere skulle blive kendt som Piña Colada. Med hans død i 1825 gik opskriften sandsynligvis tabt, men i 1950 rapporterede The New York Times, at "Drikkevarer i Vestindien spænder fra Martiniques berømte rompunch til Cubas Piña Colada.

Hvad betyder Pina Colada?
"Pina Colada" kan oversættes til "siet ananas", der refererer til den friskpressede og sigtede ananasjuice, der bruges i drinken.

Rom til Pina Colada
;Man bruger typisk lys eller hvid rom i Piña Coladas. Den har en mildere smag, der blander sig godt med de søde, tropiske ingredienser uden at overdøve dem. Nogle opskrifter kan dog kræve en blanding af lys og mørk rom for at tilføje smagsdybde af smag.

Hiltons opfindelse?

Caribe Hilton Hotel hævder dog, at Ramón "Monchito" Marrero skabte Piña Coladaen i 1954, da han var bartender på hotellet. Ifølge Hilton slog Marrero sig fast på opskriften, da han mente, at den fangede Puerto Ricos sande natur og essens. Hotellet blev præsenteret med en proklamation i 2004 af Puerto Ricos guvernør Sila M. Calderón, der fejrede drinkens 50-års jubilæum.

En restaurants opfindelse?

​​​​​​​Barrachina, en restaurant i Puerto Rico, siger, at en traditionel spansk bartender ved navn Don Ramon Portas Mingot i 1963 skabte Piña Colada.

Nationaldrik er den i hvert fald

I 1978 proklamerede Puerto Rico cocktailen som sin officielle drink.

Musikalsk berømmelse
Piña Colada opnåede international berømmelse delvist på grund af dens ooptræden i Rupert Holmes' hitsang fra 1979 "Escape (The Piña Colada Song)." Hvis du er 40+, kender du den måske, når du hører den.

Kalorier i Pina Colada
Pina Coladas er kendte for deres relativt høje indhold af kalorier, der skyldes kokosfløde og sukkerindhold. En typisk Pina Colada kan indeholde omkring 300-600 kalorier pr. portion. Men det smager godt...

International Piña Colada-dag
Den internationale Piña Colada-dag fejres den 10. juli hvert år, med mange barer og restauranter, der tilbyder tilbud og kampagner til ære for cocktailen.

Alternativer til Pina Colada
Der er heldigvis et hav af velsmagende alternativer til den klassiske Pina Colada.

Frozen Pina Colada
Standardversionen, men blendet med is.

Mango Colada
Tilføj frisk mango eller mangopuré for et tropisk twist.

Strawberry Colada
Tilføj friske eller frosne jordbær til en ekstra frugtig colada.

Amaretto Colada
Med et ekstra stænk mandellikørlikør for en lækker mandelsmag.


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]