ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Caipirinha

En enkel og forfriskende brasiliansk cocktail Glas: Riedel Rocks Bar Glas Pynt: Lime Download opskrift

Ingredienser

  • 6 cl cachaca
  • 6 limebåde (6/8 lime)
  • 1 tsk. sukker
  • Knust is

Fremgangsmåde

  • Muddle limebåde og sukker i glasset.
  • Knus en masse is og kom i glasset.
  • Hæld cachaca i glasset, fyld helt op med knust is og rør godt rundt.
  • Pynt med en skive lime.
En enkel og forfriskende brasiliansk cocktail 

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/rocks-bar-drinks-specifik-glasserie-6417-02-2-pack|Riedel Rocks Bar Glas]
Pynt: Lime
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/b5547694-cf00-470e-b6b4-7b739e712fa1|Download opskrift]

Det skal du bruge:

Caipirinha - Samba, lime og velsmag i én cocktail

Caipirinha er super simpel og let at lave cocktail - og her finder du den letteste Caipirinha-opskrift. Caipirinha er kendt for sin forfriskende og livlige smag. Den kombinerer sødmen fra limefrugt med den karakteristiske smag af cachaça, som giver en afbalanceret og citruspræget cocktail, vi synes er superforfriskende. Den ikke kræver de store bartender-færdigheder, bare du har de rigtige ingredienser. Du skal egentlig bare blande ingredienserne sammen, og vupti, så har du en Caipirinha. Vi elsker den!

Ingredienserne spiller dog en stor rolle i hvor god drinken bliver. Det er nemlig i ingredienserne, hvor at drikkens smagsnuancer kommer til udtryk. Køb derfor altid ingredienser af god kvalitet. Det kan betale sig.

Hvis du holder fest, bliver det endnu lettere for dig, hvis du laver din Caipirinha i en stor kande, som du bare kan hælde op fra til dine gæster.

Alternative udgaver af Caipirinha
Hvis du skifter Cachaca ud, kan du f.eks. lave en:
Caipiroska - med vodka
Sakerinha - med sake
Caipirissima - med rom

Det er dog ikke alt. Selvom den klassiske opskrift er med lime, ligger skønheden ved caipirinha i dens alsidighed. Den kan også laves med en frisk frugt som passionsfrugt, ananas, jordbær eller kiwi, hvilket giver mulighed for endeløse smagskombinationer.

Caipirinha er dybt forankret i den brasilianske kultur og er et symbol på landets pulserende og festlige ånd. Dens oprindelse går århundreder tilbage, og den er lavet med Brasiliens nationale spiritus, cachaça, som er lavet af sukkerrør.

Caipirinha siges at være blevet opfundet af nogle landmænd i regionen Piracicaba i det indre af staten São Paulo, tilbage i det 19.århundrede. Selve navnet Caipirinha stammer da også fra ordet "caipira", som betyder "én fra landet" på brasiliansk portugisk. Efter sigende blev denne cocktail til med det ene formål at skabe en drink med høj kvalitet, der egnede sig særligt til festlige begivenheder. Andre mener, at den blev lavet som en slags medicin med hvidløg. Det kan vi ikke anbefale.


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]