ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Cuba Libre

Smag på Cuba med den legendariske cocktail Cuba Libre! En harmonisk blanding af rom, cola og et stænk lime - og så direkte til Havana! Glas: Riedel Highball Glass Download opskrift

Ingredienser

  • 4 cl rom
  • 1 cl friskpresset limesaft
  • 10 cl cola
  • Isterninger

Fremgangsmåde

  • Fyld glasset med isterninger
  • Hæld ingredienserne i glasset: Rom, friskpresset limesaft og top op med cola.
Smag på Cuba med den legendariske cocktail Cuba Libre! En harmonisk blanding af rom, cola og et stænk lime - og så direkte til Havana!

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/highball-drinks-specifik-glasserie-6417-04-2-pack|Riedel Highball Glass]

[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/bf590eef-69a3-4397-82d9-6b5450e79f3d|Download opskrift]

Det skal du bruge:

Cuba Libre - Frit Cuba!

Cocktailen "Cuba Libre" betyder "Frit Cuba" på spansk, og navnet afspejler den historiske og politiske kontekst, som cocktailen blev skabt i.

Cuba Libre er en enkel og populær blandet cocktail lavet med tre hovedingredienser: rom, cola og limejuice. Den serveres typisk over is og pyntes med en limebåd. Selvom opskriften i sig selv er ligetil, har navnet en betydelig historisk betydning.

Cocktailens skabelse tilskrives ofte en begivenhed under den spansk-amerikanske krig i 1898. Cuba var involveret i konflikten, og søgte sin uafhængighed fra det spanske kolonistyre. USA støttede Cuba i dets søgen efter frihed.

Historien fortæller, at da amerikanske soldater og udlændinge i Cuba fejrede landets uafhængighed fra Spanien, blandede de lokal cubansk rom med cola og tilføjede lime. Man skålede så på "Cuba Libre" - et frit Cuba.

I dag er det stadig en populær cocktail over hele verden.

Alkoholfri Cuba Libre
Du kan sagtens lave en Cuba Libre uden alkohol - og det er IKKE bare en cola med lime. Brug i stedet en god, alkoholfri rom. Så behøver gravide og kørende ikke at springe over.


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]