NYT grill- og sommerkatalog! 🌞🥩🍷 Masser af tilbud - se her!

Brand image

Malbec

Malbec er egentlig fransk, men er nærmest adopteret af Argentina. Druen byder på frugtige, saftige præg af mørke bær og blommer, fine krydderier i smag og aroma og nærmest et indtryk af velour. Andre nævner solbær, ribs, blåbær, nelliker, cedertræ, røg, svesker, rosiner og tobak. Det er en rigtig steak-vin.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 31 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Malbec?

  Malbec er en rødvinsdrue med frugtige, saftige præg af mørke bær og blommer, fine krydderier i smag og aroma og nærmest et indtryk af velour. Andre nævner solbær, ribs, blåbær, nelliker, cedertræ, røg, svesker, rosiner og tobak. Det er en rigtig steak-vin.

 2. Hvor kommer Malbec fra?

  Egentlig er Malbec fransk, men i dag er den så argentinsk som tango og fodbold. Malbec er for mange indbegrebet af argentinsk vin – særligt det område, der hedder Mendoza. Jorden er her tør og forholdsvis ufrugtbar, men det er faktisk oplagte forhold for druen, selvom det lyder ret hårdt for at noget skulle kunne gro. Den har det nemlig ret skidt med vand. Vejret i Mendoza er varmt og solrigt fra blomstring til høst, så druernes tanniner opnår optimal modning, der bidrager til at gøre vinen rar, balanceret og drikkevenlig. Samtidig er der store forskelle mellem dag og nat i Mendoza, noget der er enormt positivt for rigtig mange druer – ikke kun Malbec. Det sikrer en bedre balance mellem frugt og syre i druerne, bløde, sødmefulde tanniner og en lang eftersmag. 


 3. Hvad spiser man til Malbec?

  Steak det helt klassiske valg til Malbec og det er da også her, at mange for første gang møder druen. Men den kan mere end spille bold med din Rib Eye. Prøv at koble den til fyldige, lidt tungere retter. Manchego-ost eller lignende, gedeost, blåskimmel, lasagne, lam, andebryst eller en klassisk hamburger. Det er dog værd at huske, at de argentinske Malbec oftest er lidt mere fyldige.

 4. Hvad er det bedste glas til din Malbec?

  Det er virkelig ærgerligt at købe en fremragende flaske vin, som er kælet for i år og måneder, og som du har betalt dine surt optjente penge for, og så drikke den af et glas, der ikke fremhæver vinens styrker. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels New World Shiraz til din Malbec.

 5. Kongehusets vin

  Malbec spiller også en stor rolle i franske Cahors, hvor det er den vigtigste drue og hvor bl.a. Kongehusets vinslot, Chateau de Cayx, ligger. Det var da også en franskmand, som introducerede Malbec til Argentina i 1868. Michel Pouget, hed han. I forhold til druerne fra Cahors, er de argentinske druer blødere og mindre tanniske. Druen bliver mindre og mindre plantet og populær i Frankrig som helhed, mens den i højere og højere grad bliver plantet i Argentina. Der er noget mere regn i Mendoza, køligere og mindre solrigt. Det betyder, at tanninerne blive en del grovere og at vinen derfor har rigtig godt af at modne i flasken i flere år. Druen stammer faktisk fra det sydfranske område, hvor den i dag primært bliver brugt som blandingsdrue. Derfor er det primært Argentina – og efterhånden også Chile - at du skal finde dine rene Malbec-vine fra. I øvrigt bliver druen også kaldt Auxerrois i Sydfrankrig, mens den i Loire bliver kaldt for Cot. Det gør det svært at træde ud af skyggen fra mere berømte druer i de store, franske vine. For et klassisk Bordeaux-blend bruger man dog Malbec, Merlot og Cabernet Sauvignon, mens man i Loire bruger Malbec sammen med Gamay.