Malbec

Malbec stammer er egentlig fransk, men er nærmest adopteret af Argentina. Druen byder på frugtige, saftige præg af mørke bær og blommer, fine krydderier i smag og aroma og nærmest et indtryk af velour. Andre nævner solbær, ribs, blåbær, nelliker, cedertræ, røg, svesker, rosiner og tobak. Det er en rigtig steak-vin.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 22 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Så argentinsk som tango og fodbold

Malbec er for mange indbegrebet af argentinsk vin – særligt det område, der hedder Mendoza. Jorden er her tør og forholdsvis ufrugtbar, men det er faktisk oplagte forhold for druen, selvom det lyder ret hårdt for at noget skulle kunne gro. Den har det nemlig ret skidt med vand. Vejret i Mendoza er varmt og solrigt fra blomstring til høst, så druernes tanniner opnår optimal modning, der bidrager til at gøre vinen rar, balanceret og drikkevenlig. Samtidig er der store forskelle mellem dag og nat i Mendoza, noget der er enormt positivt for rigtig mange druer – ikke kun Malbec. Det sikrer en bedre balance mellem frugt og syre i druerne, bløde, sødmefulde tanniner og en lang eftersmag. 


Kongehusets Malbec

Malbec spiller også en stor rolle i franske Cahors, hvor det er den vigtigste drue og hvor bl.a. Kongehusets vinslot, Chateau de Cayx, ligger. Det var da også en franskmand, som introducerede Malbec til Argentina i 1868. Michel Pouget, hed han. I forhold til druerne fra Cahors, er de argentinske druer blødere og mindre tanniske. Druen bliver mindre og mindre plantet og populær i Frankrig som helhed, mens den i højere og højere grad bliver plantet i Argentina. Der er noget mere regn i Mendoza, køligere og mindre solrigt. Det betyder, at tanninerne blive en del grovere og at vinen derfor har rigtig godt af at modne i flasken i flere år. Druen stammer faktisk fra det sydfranske område, hvor den i dag primært bliver brugt som blandingsdrue. Derfor er det primært Argentina – og efterhånden også Chile - at du skal finde dine rene Malbec-vine fra. I øvrigt bliver druen også kaldt Auxerrois i Sydfrankrig, mens den i Loire bliver kaldt for Cot. Det gør det svært at træde ud af skyggen fra mere berømte druer i de store, franske vine. For et klassisk Bordeaux-blend bruger man dog Malbec, Merlot og Cabernet Sauvignon, mens man i Loire bruger Malbec sammen med Gamay.