- OUTLET 🍷
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Lasagne
Elsker du også lasagne? Og vil du servere et godt glas vin til, så det hele spiller sammen? Så hjælper vi dig på vej.
Tid: 1 time| Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: 3/10 | Tilberedning: Ovn
Tid: 1 time
Antal: 4 pers.
Sværhedsgrad: 3/10
Tilberedning: Ovn
Ingredienser til lasagne
- 500 gram hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- Tomatpuré
- 1 løg
- 1-2 fed hvidløg
- 2 tsk. basilikum
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- ½ portion mornaysauce
- Lasagneplader
- Olivenolie til stegning
- Salt og peber
- Evt. revet ost til toppen
Ingredienser mornaysauce
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl. letmælk
- 45 gram smør
- 3/4 tsk. fintrevet muskatnød
- 125 gram revet ost
- Salt og peber
Vin til maden
Den klassiske lasagne har godt af modne, saftige rødvine med en del syre til at balancere rettens fedme. Prøv Barbera, Gamay, Zweigelt eller Sangiovese. Helst ikke vine med for meget egetræ og tannin. Så helst ikke eksempelvis Cabernet Sauvignon eller Nebbiolo. Spiser du vegetarisk lasagne, så prøv en let fadlagret Chardonnay.
Fremgangsmåde
- Snit løg og hvidløg, og steg dem i en gryde med olie i et par minutter. Pas på, at de ikke bliver for brune.
- Tilsæt kødet og rør rundt til det er gennemstegt ved høj varme.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og krydderier.
- Smag sovsen til med salt og peber, og evt. ekstra krydderier.
- Skru ned på lav varme og tænd ovnen på 200 grader.
- Nu er det tid til at lave din mornay sauce.
- Nu skal du lave/samle din lasagne i et ildfast fad ved, skiftevis, at tilføje kødsovs, plader og mornaysauce i 3-4 lag, eller til der ikke er mere kødsovs. Slut evt. af med lidt revet ost på toppen.
- Bag lasagnen i 35-40 minutter, til lasagnepladerne er bløde og osten på toppen er gylden.
- Tag lasagnen ud og lad den stå 5-10 minutter inden servering, så bliver den lidt mere fast at skære i.
Anbefalede vine til lasagne
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.