Brand image

Graves

Graves-regionen i Bordeaux er et fremragende valg, hvis du vil have value for money og god vin fra mindre kendte navne. Området har fremragende et terroir, særdeles velegnet til Cabernet Sauvignon.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Graves?

    Graves er en appellationstitel syd og vest for byen Bordeaux, der strækker sig ned til Langon, 50 km op ad den venstre bred af Garonne-floden i det vestlige Frankrig. Graves-regionen er karakteriseret ved de grusjorde ("graves"), som den er opkaldt efter. Graves er enestående blandt Bordeauxs underregioner og er lige så respekteret for sine rødvine som for sine hvidvine.


    Man finder ordet "Graves" på forskellige stednavne omkring Bordeaux. Regionens grus er resultatet af mange årtusinders geologisk aktivitet fra gletsjere og floder, og i årenes løb har floderne Garonne og Dordogne (som går over i Gironde-mundingen) transporteret enorme mængder grus og mineralrig silt ned fra deres bjergkilder i Pyrenæerne og Centralmassivet.


    Gruset har ophobet sig i flere områder rundt om i regionen, især på steder, hvor en flods løb har ændret sig over tid, hvilket har skabt grusbanker. De to mest berømte af disse er Graves-distriktet syd for byen og Médoc-halvøen mod nord. De veldrænede, lysreflekterende jorder her er ideelle til dyrkning af vindruer, hvilket gør det grusrige Graves-terroir blandt de fineste, Bordeaux har, når det kommer til dyrkning af af Cabernet Sauvignon. Det er nemlig en druesort, der klarer sig særligt godt i fritdrænende jorder. I områder, hvor ler er mere udbredt, er Merlot mere begunstiget.


    Mange fyrreskove i området har en modererende effekt på vejret fra vest og vindene fra Atlanterhavet. Samtidig hjælper vandet i floden Garonne mod øst med at holde temperaturerne oppe og beskytte mod frost.

  2. Druesorter i Graves

    En typisk rødvin fra Graves er lavet på de klassiske Bordeaux-druesorter Cabernet Sauvignon og Merlot, men også ofte med Cabernet Franc, Carmenère, Malbec (også kendt som Cot) og Petit Verdot. Der er ingen særlige regler omkring hvilke andele, specifikke druer skal udgøre, selvom Merlot og Cabernet Sauvignon generelt dominerer.


    Typisk er hvidvine fra Graves tørre, mellemfyldige og normalt lavet af den lige så velkendte kombination af Sauvignon Blanc og Semillon. Men strengt taget kan en Graves-hvidvin laves af enhver kombination af Sauvignon Blanc, Semillon, Muscadelle og/eller Sauvignon Gris.

  3. Historien om Graves

    Det er muligt, at Graves ikke er det mest kendte område i Bordeaux i dag, men historisk anses Graves som fødestedet for Bordeauxs rødvine af høj kvalitet. Det var her, Bordeaux skabe sit gode ry så tidligt som i 1300-tallet. Og den dag i dag fortsætter Graves med at producere vine af meget høj kvalitet.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]