- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
KUN TIL I MORGEN - SPAR 15% på vin, spiritus & glas 🔥 SE HER!


Rosastegt andebryst med sauterede grøntsager
I samarbejde med Gérard Bertrand
På Château l’Hospitalet finder du Gerard Bertrands restaurant, l’ Art de Vivre. Her kreerer den passionerede køkkenchef, Laurent Chabert udsøgte, sydfranske retter, der passer helt perfekt til Gerard Bertrands biodynamiske kvalitetsvine. Her får du Laurent Chaberts helt egen opskrift på rosastegt andebryst. En klassiker, som smager herligt med sauterede grøntsager. Da Laurent Chabert udviklede denne opskrift, lod han sig inspirere af Gerard Bertrands Sauvageonne Grand Vin Rouges grandiose og vilde karakter. Vinens krydrede toner mørke bær er et resultat af en sydfransk frækhed, ligesom dens gode fylde og elegante tanniner passer fortrinligt til fedmen fra andebrystet. Retten er overkommelig at lave og passer helt perfekt til en aften i godt selskab.
Tid: 35 min. | Antal: 2 pers. | Sværhedsgrad: 3/10 | Tilberedning: Stegning
Tid: 35 min.
Antal: 2 pers.
Sværhedsgrad: 3/10
Tilberedning: Stegning
Ingredienser
- 450 gram andebryst
- 2 bundt grønne asparges
- 1 lille zucchini
- 1 bundt forårsløg
- 100 gram champignon
- Olivenolie af god kvalitet
- Fleur de Sal saltblomst
Vin til maden
Server med en rubinrød, middelfyldig rødvin, hvis syre og tanninindhold komplimenterer stegningen.
Syren komplimenterer grøntsager.
Vi anbefaler Pinot Noir, hvis mildhed får anden til at træde i karakter, det er et elegant valg og minder én om forårsstemning.
Derudover kan en Cabernet Sauvignon/Merlot fra et koldt klima også anbefales, da der er vegetabil grønne noter, som komplimenterer grøntsagerne.
Fremgangsmåde
Snit grøntsager og sæt dem til side. Skær skindet med fedt af andebrystet. Skær med en lille skarp kniv for at løsne fedtet og få det til at smelte. I en varm pande steges andebrystet på skindsiden. Steg ved lav varme i 5-6 minutter til skindet bliver sprødt.
Vend kødet forsigtigt og pas på sydende olie og steg ved lav varme i 1 minut. Fjern nu panden fra blusset og dæk den med aluminiumsfolie. Lad andebrystet hvile i 10-15 minutter.
I mellemtiden varmes olivenolien på en ny pande. Tilsæt forårsløg og asparges og steg i 1 minut. Tilsæt nu zucchini og steg i yderligere 1 minut før du tilsætter champignon og steder videre i 2 minutter.
Fjern nu andebrystet fra panden og kassér fedtet. Varm panden op igen og brun andebrystet på begge sider. Fjern nu kødet og halver det eller skær det i tynde skiver.
Anret retten med de sauterede grøntsager nederst og andebrystet hvilende ovenpå.
