SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Sangiovese

Sangiovese hører til det vinøse billede af Italien. Druen er simpelthen ikke til at komme udenom på den italienske halvø. Men det er der så absolut heller ikke grund til at ønske sig. Det er samtidig den mest plantede druesort i hele Italien med ca. 10% af støvlelandets samlede beplantning - og 64% af vinmarkerne i Toscana.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 63 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Sangiovese - smagen af Italien

  Sangiovese og Montepulciano er de to vigtigste druetyper i det centrale Italien. Her får de stor gavn af det varme klima og kan være grundstenen i fyldige, koncentrerede rødvine. Bjergkæden Appenninerne løber ned langs hele Italiens rygrad og deler Toscana i to, hvor Sangiovese dominerer i den vestlige del og Montelpulciano i den østlige. Sangiovese giver tørre, tanninrige vine, høj syre og noter af røde frugter som røde kirsebær og blommer og tørrede urter. Den vokser egentlig over det meste af Italien, men er mest kendt for at stå bag de berømte Chianti-vine fra det centrale Toscana.


  Sangiovese trives i mange forskellige jordbundstyper og har gjort det i mange, mange år. Den har det dog trods alt bedst, hvor der er en høj koncentration af kalksten. Allerhelst skal der være en lang vækstsæson, fordi Sangiovese tidligt slå knopper og derefter modnes langsomt. Som følge af den lange vækstsæson, kan Sangiovese præstere den fylde og modenhed, så mange elsker. Er sæsonen for kort, må man forvente flere tanniner og en højere syre - og den kan svinge ud af balance.

 2. Hvordan smager Sangiovese?

  Når Sangiovese er ung, har den gerne friske og frugtige præg af jordbær, brombær, ribs, blommer, læder, en smule krydderier og egetræ, hvis den er blevet fadlagret. Du skal heller ikke bliver overrasket (eller skuffet), hvis du finder lidt syrlige, røde kirsebær, figner, tobak, skovbund og hint af teblade. Sangiovese er i øvrigt en god, velsmagende kilde til C-vitaminer, kalium og kostfibre.

 3. Hvor kommer Sangiovese fra?

  Sangiovese får sit navn fra det latinske Sanguis Jovis, der betyder "Jupiters blod". Den vokser fra Romagna ned til Lazio og er den mest udbredte drue i Toscana, Campania og Sicilien. Den er nok primært kendt som druen bag højt elskede vine som Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino, ligesom den er afgørende i Chianti Classico og Vino Nobile di Montepulciano. Derudover er den også med i supertoscaneren og verdensklassevinene Tignanello. Som supertoscaner bliver Sangiovese brugt sammen med Cabernet Sauvignon og Merlot. To druer, der ikke er italienske. Allerede i 1500-tallet var man glad for druen i Italien, men den stammer muligvis helt tilbage fra de gamle romere, så var lige så glade for vin, som italienerne er den dag i dag. Den næsten lige så kendte Brunello er i øvrigt en klon af Sangiovese.

 4. Hvad er Chianti?

  Chianti DOCG dækker over et stort område ved fødderne af Appenninerne og herfra kommer en lang række vine af varierende kvalitet. Mange vine, der hedder noget med Chianti DOCG, er ret billige, simple og ikke beregnet på at skulle gemmes.

 5. Hvad er Chianti Classico?

  Chianti Classico DOCG ligger højere end det bredere Chianti DOCG og Sangiovese i dette område har gavn af en længere modningsperiode. En typisk Chianti Classico DOCG vil have udtalte præg af røde frugter og tørrede urter. Pga. det høje niveau af tanniner, vil den ofte blive fadlagret, så tanninerne blødgøres og vinen opnår indtryk af cedertræ og nelliker. De bedste eksempler får også kødfulde præg og hint af læder.

 6. Hvad er Chianti Classico Riserva?

  Vine, der er Chianti Classico Riserva DOCG, bliver der stillet større krav til i forhold til lagring og vil ofte netop vise præg af lagringen, allerede når den bliver frigivet.

 7. Hvad betyder Classico?

  Når det kommer til vin, betyder ordet "classico", at vinen kommer fra druer, der er vokset i det historiske centrum af en given vinregion. Det er ofte bjergrige områder, som giver vine med større smagskoncentration end vine, der kommer fra det bredere område.

 8. Hvad betyder Riserva?

  Riserva indikerer, at en DOC eller DOCG-vin har lagret i minimum et fastsat antal måneder inden frigivelse.

 9. Hvad spiser man til Sangiovese?

  Som en ægte italiensk vin, er Sangiovese naturligvis god til mad. Den har et pænt syreniveau, som gør den til et oplagt match med klassisk italienske retter som pizza eller pastaretter, hvor der indgår tomater. Det bliver rigtig godt, hvis du kombinerer Sangiovese med krydderier som basilikum, salvie og timian. Er den fadlagret, så prøv den til grillmad.

 10. Rosévin til Sangiovese

  Sangiovese er en arketypisk italiensk rødvinsdrue. Men vidste du, at den faktisk også bruges til rosévin? Så når du beder om et glas Sangiovese næste gang, du sidder på et pizzeria i Italien, kan det altså være, at du får et glas rosévin.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]