- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration

Sangiovese
Sangiovese er indbegrebet af italiensk vintradition og en drue, du ikke bør undgå, hvis du elsker vin. Med sin lange historie og elegante udtryk er druen hjertet i nogle af de mest ikoniske italienske vine. Faktisk er Sangiovese den mest plantede druesort i Italien og udgør hele 10% af landets vinmarker.
I Toscana, hjemstavnen for legendariske vine som Chianti og Brunello di Montalcino, dominerer Sangiovese med hele 64% af regionens vinmarker. Her får druen optimale vækstbetingelser og udvikler komplekse smagsnuancer, der spænder fra kirsebær og hindbær til noter af tørrede urter, læder og et strejf af tobak.
Vælg favoritliste
2022 Sabazio Rosso di Montepulciano, D.O.C.
Tenuta la Braccesca- 93 pointLuca Maroni
Blød, frugtig, levende og rund.
119,95pr. flaskefør:149,95
Spar i alt v/1 flaske 30,00På lager onlineVælg favoritliste
2021 Tignanello, IGT
Tenuta Tignanello- 98 pointRobert Parker
Essensen af Toscana-regionens unikke identitet!
1.199,95pr. flaskeKun 18 på lager onlineVælg favoritliste
2022 Villa Antinori Rosso, IGT
Villa Antinori- 93 pointxtraWine
Antinori-familiens signaturvin.
149,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
2021 Chianti Classico Riserva, D.O.C.G.
Villa Antinori- 92 pointWine Enthusiast
Villa Antinoris store klassiker.
279,95pr. flaske78 på lager online- På lager online
Vælg favoritliste
2020 Chianti Classico Gran Selezione, D.O.C.G.
Badia A Passignano- Vinministeriet
Sangiovese med over 1000 års ekspertise.
529,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
2020 Solaia, IGT
Tenuta Tignanello- 98 pointJames Suckling
En ekstremt udtryksfuld Solaia, som samlere vil elske.
2.999,95pr. flaskeKun 2 på lager onlineVælg favoritliste
2018 Brunello di Montalcino, D.O.C.G.
Tenuta Pian delle Vigne- 95 pointLuca Gardini
Fyldig, rund og gribende.
569,95pr. flaske63 på lager onlineVælg favoritliste
2017 Amarone, D.O.C.G. Classico Riserva, Calcarole
Guerrieri-Rizzardi- 93 pointFalstaff
Skamløst lokkende Amarone.
779,95pr. flaskeKun 38 på lager onlineVælg favoritliste
2017 Tignanello, IGT, 150 cl
Tenuta Tignanello- 97 pointWine Enthusiast
Én af Italiens ultimative klassikere.
2.599,95pr. flaskeKun 1 på lager onlineVælg favoritliste
2023 Bardolino Cuvee XV, D.O.C. Classico
Guerrieri-RizzardiKlassisk italiensk, venlig og charmerende.
119,95pr. flaske99,98pr. flaske ved 2 fl.Spar i alt v/2 fl. 39,94Forudbestil - forventet d. 28/03/2025- Kun 13 på lager online
Vælg favoritliste
2020 Tignanello, IGT, 150 cl
Tenuta Tignanello- 97 pointJames Suckling
Smag selv hvorfor, den er legendarisk.
2.599,95pr. flaskeKun 2 på lager onlineVælg favoritliste
2021 Villa Antinori Rosso, IGT, 37,5 cl
Villa Antinori- 92 pointWine Spectator
Frisk syre og bløde tanniner.
99,95pr. flaske65 på lager onlineVælg favoritliste
2019 Brunello di Montalcino, D.O.C.G.
Terre di Bo’- 92 pointJames Suckling
Intens og afbalanceret Brunello.
379,95pr. flaskePå lager online- På lager online
- Økologisk
Vælg favoritliste
2022 Marche Sangiovese Organic, IGT
Cantine VolpiDerfor elsker vi Sangiovese.
99,95pr. flaskePå lager online Vælg favoritliste
2018 Vignaferrovia Brunello Riserva, D.O.C.G.
Tenuta Pian delle Vigne- 94 pointWine Spectator
Intens og kraftfuld, men silkeblød og kompleks.
1.299,95pr. flaske54 på lager online- Nyhed
Vælg favoritliste
2022 Marchese Antinori Chianti Classico Riserva, D.O.C.G.
Tenuta TignanelloElegant toskansk topvin med intens frugt og bløde tanniner.
299,95pr. flaskePå lager online - Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Vælg favoritliste
2022 Bardolino Cuvee XV, D.O.C. Classico
Guerrieri-Rizzardi- 90 pointJames Suckling
Elegant, frisk og kompleks Bardolino.
119,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butikVælg favoritliste
2022 Santa Cristina Rosso, IGT
Santa Cristina- 92 pointMad & Monopolet
Wine Spectator Top100 2024.
99,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Sangiovese - smagen af Italien
Sangiovese og Montepulciano er de to vigtigste druetyper i det centrale Italien. Her får de stor gavn af det varme klima og kan være grundstenen i fyldige, koncentrerede rødvine. Bjergkæden Appenninerne løber ned langs hele Italiens rygrad og deler Toscana i to, hvor Sangiovese dominerer i den vestlige del og Montelpulciano i den østlige. Sangiovese giver tørre, tanninrige vine, høj syre og noter af røde frugter som røde kirsebær og blommer og tørrede urter. Den vokser egentlig over det meste af Italien, men er mest kendt for at stå bag de berømte Chianti-vine fra det centrale Toscana.
Sangiovese trives i mange forskellige jordbundstyper og har gjort det i mange, mange år. Den har det dog trods alt bedst, hvor der er en høj koncentration af kalksten. Allerhelst skal der være en lang vækstsæson, fordi Sangiovese tidligt slå knopper og derefter modnes langsomt. Som følge af den lange vækstsæson, kan Sangiovese præstere den fylde og modenhed, så mange elsker. Er sæsonen for kort, må man forvente flere tanniner og en højere syre - og den kan svinge ud af balance.
Hvordan smager Sangiovese?
Når Sangiovese er ung, har den gerne friske og frugtige præg af jordbær, brombær, ribs, blommer, læder, en smule krydderier og egetræ, hvis den er blevet fadlagret. Du skal heller ikke bliver overrasket (eller skuffet), hvis du finder lidt syrlige, røde kirsebær, figner, tobak, skovbund og hint af teblade. Sangiovese er i øvrigt en god, velsmagende kilde til C-vitaminer, kalium og kostfibre.
Hvor kommer Sangiovese fra?
Sangiovese får sit navn fra det latinske Sanguis Jovis, der betyder "Jupiters blod". Den vokser fra Romagna ned til Lazio og er den mest udbredte drue i Toscana, Campania og Sicilien. Den er nok primært kendt som druen bag højt elskede vine som Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino, ligesom den er afgørende i Chianti Classico og Vino Nobile di Montepulciano. Derudover er den også med i supertoscaneren og verdensklassevinene Tignanello. Som supertoscaner bliver Sangiovese brugt sammen med Cabernet Sauvignon og Merlot. To druer, der ikke er italienske. Allerede i 1500-tallet var man glad for druen i Italien, men den stammer muligvis helt tilbage fra de gamle romere, så var lige så glade for vin, som italienerne er den dag i dag. Den næsten lige så kendte Brunello er i øvrigt en klon af Sangiovese.
Hvad er Chianti?
Chianti DOCG dækker over et stort område ved fødderne af Appenninerne og herfra kommer en lang række vine af varierende kvalitet. Mange vine, der hedder noget med Chianti DOCG, er ret billige, simple og ikke beregnet på at skulle gemmes.
Hvad er Chianti Classico?
Chianti Classico DOCG ligger højere end det bredere Chianti DOCG og Sangiovese i dette område har gavn af en længere modningsperiode. En typisk Chianti Classico DOCG vil have udtalte præg af røde frugter og tørrede urter. Pga. det høje niveau af tanniner, vil den ofte blive fadlagret, så tanninerne blødgøres og vinen opnår indtryk af cedertræ og nelliker. De bedste eksempler får også kødfulde præg og hint af læder.
Hvad er Chianti Classico Riserva?
Vine, der er Chianti Classico Riserva DOCG, bliver der stillet større krav til i forhold til lagring og vil ofte netop vise præg af lagringen, allerede når den bliver frigivet.
Hvad betyder Classico?
Når det kommer til vin, betyder ordet "classico", at vinen kommer fra druer, der er vokset i det historiske centrum af en given vinregion. Det er ofte bjergrige områder, som giver vine med større smagskoncentration end vine, der kommer fra det bredere område.
Hvad betyder Riserva?
Riserva indikerer, at en DOC eller DOCG-vin har lagret i minimum et fastsat antal måneder inden frigivelse.
Hvad spiser man til Sangiovese?
Som en ægte italiensk vin, er Sangiovese naturligvis god til mad. Den har et pænt syreniveau, som gør den til et oplagt match med klassisk italienske retter som pizza eller pastaretter, hvor der indgår tomater. Det bliver rigtig godt, hvis du kombinerer Sangiovese med krydderier som basilikum, salvie og timian. Er den fadlagret, så prøv den til grillmad.
Rosévin til Sangiovese
Sangiovese er en arketypisk italiensk rødvinsdrue. Men vidste du, at den faktisk også bruges til rosévin? Så når du beder om et glas Sangiovese næste gang, du sidder på et pizzeria i Italien, kan det altså være, at du får et glas rosévin.