HUSK FARS DAG D. 5 JUNI 🍷 SE GAVEIDEER HER

marineret flankesteak, grill, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin
marineret flankesteak, grill, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Marineret flankesteak - en fantastisk udskæring til grillen

I samarbejde med Grilltips.dk

Flankesteak er en herlig steg, som typisk består af oksekød, men du kan også sagtens få den af gris. Flankesteak er skåret af den bagerste del af brystet, men indeholder ikke ben. Den kan steges, braiseres, koges og ikke mindst grilles. Og så passer det eminent kød til grillen.

Tid: 24+ timer|    Antal: 4 pers.    |    Sværhedsgrad: 5/10    |    Tilberedning: Grill

Tid: 24+ timer

Antal: 4 pers.

Sværhedsgrad: 5/10

Tilberedning: Grill


Ingredienser

  • Marineret flankesteak
  • 1 flankesteak ca. 600 til 800 gram.
  • 1 dl. god olivenolie
  • 3 spsk. balsamico eddike
  • 2 spsk. Muscovadosirup
  • 1 spsk. hakket frisk rosmarin eller timian
  • 1 revet hvidløg (solohvidløg eller 2 almindelige fed hvidløg)
  • 1 spsk. citronsaft (friskpresset)
  • 1 tsk. salt

Vin til maden

Man går aldrig galt i byen med ”people-pleaseren”, Cabernet Sauvignon fra Bordeaux. Det er vine med høje tanniner, som spiller godt op mod umami-fødevarer og som fungerer fantastisk med en god steak. Den er frugtig og ikke alt for tør. Perfekt til en steak.

Foretrækker du en lidt blødere vin, vil en Merlot fra Bordeaux også passe perfekt til en flankesteak. Vinens bløde tekstur og frugtige noter komplementerer det møre kød helt fantastisk.

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne sammen. Læg flanken i en stor frysepose og hæld marinaden i posen. Tryk luften ud af posen og snør den til.

Læg posen i køleskabet og vend den tre til fire gange i løbet af 24 timer, så marinaden bliver fordelt godt rundt om flanken.

Tænd grillen og grill flanken over direkte, høj varme i ca. 5 minutter på hver side eller lidt længere hvis du vil have den gennemstegt.

Server omgående, skåret på tværs af fibrene med grøn salat og hvidløgsbrød.


marineret flankesteak, grill, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Værd at vide om flankesteak

Den flade steg

Når flankesteaken trimmes for fedt, er det et fladt stykke kød med store muskelfibre. Der er ikke meget bindevæv i kødet, og derfor kan en flankesteak blive utroligt mør, hvis den tilberedes rosa.

Glohed grill eller pande

En flankesteg skal steges på en meget varm pande eller grill i ca. 5 minutter på hver side alt efter tykkelse, men den må helst ikke gennemsteges helt.

Gennemstegt

Du kan godt gennemstege en flankesteg. Den bliver dog mere sej, men smager stadig dejligt. Dét er måske flankens største fordel, at den ikke er så følsom, hvis du kommer til at give den 5 minutter for meget på grillen. Du kan enten marinere flanken i 24 timer og smide den på grillen, eller du kan braisere den med urter.

Udskæring af flankesteg

Da en flankesteak har meget store fibre, skal du udskære den i tynde skiver, på tværs af fibrene, så får du den mest møre og lækre kød.

Anbefalede vine til flankesteak