- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bloody Mary
Det bliver ikke meget mere klassisk end den evige evergreen Bloody Mary. Glas: Riedel Highball Glass Download opskrift
Ingredienser
- 2 cl vodka
- 2 dl tomatjuice
- 3-4 dråber tabasco
- 3-4 dråber worcestershiresauce
- Citron
- Salt og peber
- 1 stilk bladselleri
- Evt. to oliven
- 2 isterninger
Fremgangsmåde
- Bland vodka, tomatjuice, tabascosauce, Worecestershiresauce i en kande.
- Pres saften af citronerne, og hæld det i kanden. Krydr med en lille smule salt og peber, og rør rundt i blandingen.
- Skyl selleristilke, og skær dem i stave. Skyl agurken, og skær den i stave.
- Fordel et par isterninger i hvert glas, og hæld drinken over. Sæt en selleristav og en agurkestav i hvert glas, og servér straks.
Det skal du bruge:
Bloody Mary - den klassiske og bedste opskrift
Af Søren Møller Jakobsen
Produktchef - spiritus
Bloody Mary er én af de helt klassiske cocktails. Forfriskende, let syrlig og krydret blanding med en karakteristisk rød farve - deraf navnet. Man ved ikke helt, hvor Bloody Mary opstod, men den mest accepterede historie tilskriver dens skabelse Fernand Petiot, som var bartender på Harry's New York Bar i Paris i begyndelsen af 1920'erne. I starten var den kendt som "Bucket of Blood" på grund af udseendet. Navnet Bloody Mary kædes ofte sammen med den engelske Dronning Mary I, som gik under tilnavnet "Bloody Mary".
Hvor krydret en Bloody Mary skal være, varierer fra person til person. Du kan justere niveauet ved at tilføje mere eller tabasco, salt og peber. Nogle mennesker kan lide at den brænder lidt, mens andre foretrækker en mildere udgave.
Når du laver din Bloody Mary, kan du lege med hvilken garniture, du vil have. Det mest almindelige er selleristænger, men også agurk, oliven, pickles, baconstrimler eller rejer er gode valg. Mulighederne er uendelige, så du kan skræddersy din Bloody Mary til din smag.
Bloody Mary er i øvrigt fremragende som cocktail til en lækker brunch - ikke mindst, hvis du måske er en lille smule ramt efter en hyggelig aften/nat forinden...
Bedste tomatjuice til Bloody Mary
Den bedste tomatjuice til Blody Mary laver du selv. Og det er virkelig nemt. Du skal bruge:
1 kg. tomater
1 skalotteløg
1 rød chilipeber (ikke superstærk)
2 tsk. citronjuice
Salt
Peber
Peberrod
Sådan gør du:
Hak grøntsagerne
Smid dem i en blender
Kør det hele gennem et si
Tilsæt citronjuice, salt, peber og peberrod
Køl den af - og du er klar til at lave verdens bedste Bloody Mary.
Virgin Bloody Mary
En Virgin Bloody Mary, ofte kaldet en "Virgin Mary", bliver lavet uden alkohol. Den er et forfriskende alternativ for dem, der skal køre hjem.
Alternativer til den klassiske Bloody Mary
Prøv at bruge tequila i stedet for vodka. Så får du en "Bloody Maria". Hvis du bruger gin i stedet for vodka, får du en "Red Snapper". Du kan også tilsætte oksefond, som laver din cocktail om til en "Bloody Bull".
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.