Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

Vodka Martini

Glas: Riedel Nick & Nora barglas
Pynt: Citronpeel

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Hæld is i glasset.
  • Hæld alle ingredienserne over i en shaker med is og shake i ca. 10 sek.
  • Hæld isen fra glasset og finestrain over i det nedkølede glas.
  • Pynt med citronpeel.

Vodka Martini
Nogle gange er enkelthed det helt rigtige. Vodka Martini er én af verdens mest simple cocktails, men alligevel får du en fantastisk cocktail, som er i elegant, knivskarp balance mellem vodka og vermouth - og en perfekt måde at vise en kvalitetsvodka på frem på.

James Bonds favorit
Det var Agent 007, der for alvor gjorde Martinien berømt med ordene "shaken, not stirred". Det siges, at forfatter Ian Fleming fik smag for vodka, da han arbejdede som journalist i Rusland og derfor gjorde James Bond til vodka-aficionado.​​​​​​​ Cocktailen nævnes dog første gang i 1948 i David Emburys bog "The Fine Art of Mixing Drinks".

drink, cocktail, riedel, vodka, vermouth, vodka martini, martini, opskrift, drinksopskrift

​​​​​​​Det skal du bruge:

Lidt historie om Vodka Martini

Her får du en opskrift på den klassiske cocktail Vodka Martini. Der er ikke nogen, der med sikkerhed kender til Martiniens oprindelse, og der er også utallite holdninger til hvordan man laver den helt rigtige version. Uanset hvordan man serverer den, er Martinien en ikonisk og ufattelig populær cocktail.

Riedels mixolog Zane Harris serverer Martini i et Nick & Nora glas: "Det mest ikoniske glas er Nick & Nora glasset, fordi det rammer munden perfekt med stærke cocktails som Manhattan og Martini og sikrer, at drinken ikke opleves sprittet. Før Nick & Nora glasset blev introduceret, har bartendere verden rundt brugt Champagne Coupetes i stedet."

Tag et kig i det store cocktailunivers her.