Rødvin fra Italien

Man skal ikke være ret bekendt i vinens store, vide verden for at kende til navne som Barolo, Amarone og Primitivo. Italiensk rødvin er elsket over hele verden. Og i lighed rødvinene fra Frankrig finder man i Italien rødvine til rigtig mange penge og i de øverste luftlag – men det er ofte de mere tilgængelige, folkelige italienske rødvine, mange kaster deres kærlighed på. Det har formentlig også lidt at gøre med, at vinene er som skabt til det store, italienske køkken.
Italienske vine er et helt særligt kapitel i vin-historien. I intet andet vinland har den brede befolkning et så tæt forhold til vin som i Italien. Indtil midten af 1980’erne var det nærmest utænkeligt for en italiener at sætte sig til bords uden en flaske god, italiensk vin. Vin er historie og kultur gennem årtusinder, og netop romerne bragte vinen med til stort set alle de øvrige betydende vinlande i Europa, selvom det dog faktisk var grækerne, der bragte vinproduktionen til Italien gennem deres kolonier på Sicilien og i selve det italienske fastland. I dag er Italien verdens største vinproducent, målt på volumen, tæt forfulgt af Frankrig og Spanien.
Italiens 20 vinregioner er forskellige i udtryk. Nogle af de mest eftersøgte appellationer er de tre B’er – Barolo, Barbaresco og Brunello di Montalcino, såvel som Amarone della Valpolicella, mens Chianti også er en klassisk vinder. Grundlæggende er vinmarkedet i Italien nærmest uendeligt med over 400 druer, som vokser i det lange land i et klima, som er perfekt til produktion af vin.
Toscana
Nulstil alle filtre
2016 Villa Antinori Chianti Classico Riserva, DOCG, Antinori
92 POINTS
92 point af James Suckling
Helt klassisk italiensk - og med Antinoris vanlige kvalitet. Denne vin har en intens og dyb, rubinrød farve i glasset. Afbalanceret på tungen, velsmagende og pulserende med en lang og vedvarende...
2014 Brunello di Montalcino
I duften er der toner af urter, krydderier og bær. Smagen er fyldig og nuanceret med en lang afrundet eftersmag.
2017 Villa Antinori Rosso, IGT, Antinori
Villa Antinori 2017 er flot rubinrød. Fyldig og rund på tungen med bløde, fløjlsagtige tanniner og en lang, velsmagende finish.
2017 Bitornino - Rosso di Toscana
Økologisk
Rosso de Toscana er et særdeles velvalgt navn til denne italienske vin med en skøn, aromatisk duft. Klik på overskriften og læs mere.
2017 Tignanello Tenuta, IGT, Antinori
97 POINTS
97 point af James Suckling
Tignanello er en milepæl. Den første Sangiovese, der blev lagret på barriques, den første moderne rødvin, der blev blendet med utraditionelle sorter (Cabernet) og én af ​​de første røde vine i...
2016 Solaia, IGT, Antinori
Én af Italiens helt store vine! Den mest solrige del af Tignanellos bjergskråning er hjemsted for Solaia-vingården med de bedste druer fra den bedste vingård.
2016 Villa Antinori Rosso, 3/8 ltr., IGT, Antinori
Vinen har en klassisk rubinrød farve og ikke mindst en fyldig og kompleks aroma af røde frugter med hint af læder, krydderier og vanilje.
2019 Pian delle Vigne Rosso di Montalcino, DOCG, Antinori
Denne vin fremhæver Sangiovese-druens behagelige friskhed, Montalcinos historiske sort. Vingårdens jordkomposition er kalkholdig ler, der giver Rosso di Montalcino mulighed for at udvikle sin...
2016 Tignanello, IGT, Antinori
Tignanello er en vin i fuld harmoni. En intens, levende rubinrød farve og med en aroma af modne, røde frugter og behagelige hint af friske brombær og vilde bær. Hertil kommer også smukt integrerede...
2016 Matarocchio, IGT, Antinori
96 POINTS
96 point i The Wine Advocate
Il Matarocchio er inspireret af ønsket om at skabe en vin på Guado al Tasso, der var er ultimative udtryk for både en enkelt druesort og en enkelt vingård.
2016 Nipozzano Vecchie Viti
Duften har masser af primære aromaer som kirsebær, jordbær, hindbær og vilde roser. Smagen har en vis tæthed og en høj syre, som balancerer frugten og understøtter mineraliteten i eftersmagen.
2016 Ampio delle Mortelle, IGT, Antinori
Ampio 2016 er mørk rubinrød i farven. Næsen har karakter med krydrede noter af sort peber og lakrids ledsaget af små mørke bær.
2018 Peppoli Chianti Classico, DOCG, Antinori
I aromaen har Pèppoli intense noter af rød frugt, kirsebær og jordbær, velafbalanceret med blomsterundertoner af hunderose. På ganen er den levende og frisk med bløde tanniner og en finish, der...
2018 Chianti Rufina
Økologisk
Solmoden italiensk frugt, saftige solbær og et let krydret udtryk! Rigelige, frugtige aromaer på tungen. Mindelser om saftige, blå blommer og nelliker. Klik på overskriften og læs mere.
2018 Santa Cristina Fattoria Le Maestrelle, IGT, Antinori
Fattoria Le Maesterlle er en moderne, italiensk rødvin, der strutter af personlighed og som ikke skjuler sine dybe rødder i det terroir, den kommer fra - nemlig Toscana.
2017 Botresecco, DOC, Antinori
Botrosecco er lavet af en blanding af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc - en spændende, udtryksfuld vin i stor balance.
2015 Chianti Serafino
Økologisk
5 STJERNER af Rolf Madsen i Berlingske
Fuldmodne, sommerlige røde frugter, behagelige tanniner og en lang, varmende eftersmag! 100% økologisk og høstet ved håndkraft. Smagen af Italien!
2017 Marchese Antinori Chianti Classico Riserva, DOCG, Antinori
Denne vin imponerer med en intens rubinrød farve.  Smagen er fyldig og afbalanceret, dyb og velsmagende med bløde og silkeagtige tanniner.
2016 Villa Antinori Chianti Classico Riserva, 1.50 ltr., DOCG, Antinori
Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2016 er afbalanceret, velsmagende og pulserende med en lang og vedvarende eftersmag.
2018 Santa Christina Chianti Superiore, DOCG, Antinori
Chianti Superiore Santa Cristina er smuk rubinrød i glasset med lilla skær. Aromaen er kompleks med noter af kirsebær og blommer, som er fint integreret med andre hint af ristet egetræ og vanilje...
2015 La Serena Brunello di Montalcino
Økologisk
Klassisk italiensk - som en blød, rund og hyggelig mama, der har en ægte ragú stående på komfuret.
2017 Badia a Passignano Gran Selezione, DOCG, Antinori
Badia a Passignano 2016 har en flot rubinrød farve. I næsen fornemmer man en aroma af rød frugt, kirsebær og morellokirsebær kombineret med intense, men alligevel delikate blomsternoter og hvid...
2013 Vignaferrovia Brunello Riserva, DOCG, Antinori
93 POINTS
93 point i Wine Spectator
Vignaferrovia viser en intens rubinrød farve. I ganen kombinerer blød, behagelig frugt, balance og friskhed, hvilket skaber en meget langvarig og vedvarende finish og eftersmag.
2017 Tignanello Tenuta 1.50 ltr., IGT, Antinori
Tignanello 2016 er i fuld harmoni med årgangen. Her er også delikate og perfekt integrerede aromaer af vanille og mørk chokolade med let krydrede indtryk.
2012 Limine — Rosso di Toscana
Økologisk
Fremragende Chianti fra smukke Toscana, produceret som i gamle dage og med rødder helt tilbage til romernes vinproduktion . Klik på overskriften og læs mere.
2017 Villa Antinori Rosso, 1.50 ltr.,  Antinori, IGT
Villa Antinori 2017 er flot rubinrød. Aromaen er kompleks med hint af vilde bær, blåbær og blommer sammen med antydninger af ristede hasselnødder, krydderier og vanilje. Fyldig og rund på tungen med...
2017 La Serena Rosso di Montalcino
Økologisk
Klassisk italiensk som et fyrigt temperament og store fagter med armene.
2015 Pian delle Vigne Brunello di Montalcino, DOCG, Antinori
94 POINTS
94 point af Galloni
Pian delle Vigne lagrer i store fade, der bevarer Sangioveses ekstraordinære integritet og bær og giver vinen dens karakteristiske, levende elegance. Brunello Pian delle Vigne er et ekstraordinært...
2016 Tignanello, 3 ltr., IGT, Antinori
Tignanello er en vin i fuld harmoni. En intens, levende rubinrød farve og med en aroma af modne, røde frugter og behagelige hint af friske brombær og vilde bær.
2017 Poggio alle Nane, DOC, Antinori
Poggio alle Nane er en blanding af den fineste Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og en lille procentdel af Carménère-druer, der udtrykker det unikke terroir på én af godsets bedste vinmarker. Poggio ...
2017 Marchese Antinori Chianti Classico Riserva, 1.50 ltr., DOCG, Antinori
En vin med ægte karakter og et fremragende udtryk for sit terroir, yderligere kendetegnet ved en lang og vedvarende finish og eftersmag.
2017 Terre More Cabernet
Frisk, frugtig og elegant Cabernet Sauvignon fra Europas ældste vinproducent.
2013 Vignaferrovia Brunello Riserva, 1.50 ltr., DOCG, Antinori
Vignaferrovia viser en intens rubinrød farve. Ganen kombinerer blød, behagelig frugt, balance og friskhed, hvilket skaber en langvarig og vedvarende finish og eftersmag.
2017 Villa Antinori Rosso, 3/8 ltr., IGT, Antinori
Villa Antinori 2017 er flot rubinrød. Aromaen er kompleks med hint af vilde bær, blåbær og blommer sammen med antydninger af ristede hasselnødder, krydderier og vanilje. Fyldig og rund på tungen med...
2016 Bitornino - Rosso di Toscana
Økologisk
Rosso de Toscana er et særdeles velvalgt navn til denne italienske vin med en skøn, aromatisk duft. Klik på overskriften og læs mere.
2015 Chianti Classico La Misse di Candialle
Økologisk
4 STJERNER - 90 POINT af Morten Bundgaard i Jyllands-Posten
Meget aromatisk Chianti, som byder på noter af violer og søde kirsebær i sin duft. En stor oplevelse!