STORT januarudsalg 🍷 kæmpe besparelser på god vin - se her!

Puglia

Ingen andre steder i Europa har de moderne vinifikationsmetoder løftet kvaliteten i et vinområde i samme grad som i Puglia. 

Pris
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 38 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Puglia

Ingen andre steder i Europa har de moderne vinifikationsmetoder løftet kvaliteten i et vinområde i samme grad som i Puglia. På bare ti år har Puglia ændret stil fra brunlige, let oxiderede og alkoholstærke vine til vine med sund og yppig frugt, pakket ind i modne tanniner i en nærmest oversøisk stil. Specielt i kategorien for dagligvine er der mange fund at gøre, men i de allerseneste år har vi også set flere store huse dukke op.


Puglia er en meget frugtbar region med en ideel jordbund til vindyrkning, da den indeholder både kalk og jern. De fleste druer i Puglia går til fremstilling af Vermouth. Produktionen er skyhøj på det italienske fastland og overgås kun af Sicilien som den kvantitetsmæssige største region.

Hoveddruen er den lokale Negroamaro, hvis navn direkte oversat betyder "sort-bitter" – en meget betegnende beskrivelse af den rødvin, man får i glasset. En anden efterhånden meget kendt og benyttet lokal druesort er Primitivo, som grundige analyser nu har vist sig at svare til den californiske Zinfandel, om end de to landes stilarter er markant forskellige for de fleste vines vedkommende.