Dessertvin

Det kan være svært at vælge den rette dessertvin til desserten. Derfor har vi her på siden samlet et udvalg af lækre dessertvine - og lavet en lille guide til at vælge den helt rette vin til netop din dessert, som kunne være Graham's pandekager med appelsin og grape.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Undertype
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 38 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Værd at vide

Hvad er dessertvin egentlig? Det er der faktisk ikke rigtig enighed om, og det varierer alt efter, hvilket land, du spørger i og hvem du spørger. Lad os bare sige, at det er vin til dessert! Men hvad skal du vælge?


Til søde desserter som chokolademousse og isdesserter skal man servere søde dessertvine – alt andet vil give indbyrdes strid:

Bual Madeira, Cream Sherry, LBV, Vintage Port og Banyuls er gode muligheder til lækre, søde desserter, men også vine med lidt syre i afslutningen vil være prikke smagsløgene helt rigtigt. De kunne f.eks. være Muscat de Beaumes-de-Venise eller Late Harvest fra chilenske Viña Errazuriz .

Svagt søde desserter som ostekage og frugttærte kræver mindre søde vine. Riesling Auslese, Sauternes eller Loupiac passer perfekt til ostekage, mens frugttærter bedst matcher med søde vine, der har en anelse syre i eftersmagen, f.eks. en sprød og lækkert italiensk Moscato d’Asti.


Derudover bør du huske at servere hvide dessertvine afkølet og røde dessertvine ved stuetemperatur eller en smule afkølet.


Læs mere om de enkelte dessertvine ved at klikke på de enkelte flasker.