Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

Brand image

Elsker du Barolo? Så er G.D. Vajra et must for dig. Det er nemlig et af de store Barolo-huse, som man bare må forbi på sin Barolo-rejse - og et hus, vi og anmelderne har været glade for i årevis.

G.D. Vajra

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Undertype
0
Populære
0
Fine Wine
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 18 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om G.D. Vajra

G.D. Vajra er faktisk et forholdsvis nyt vinhus for regionen - og sandsynligvis det første i Piemonte, der arbejdede med økologisk vindyrkning. Man ligger smukt placeret, omgivet af Alperne på en forholdsvis høj placering tæt ved selve byen Barolo. Her vokser druerne langsomt og forsigtigt og får meget fine, frugtige præg i vinene.


Life is beautiful

Barolo-vin er omgærdet af stil og klasse. Selvom man ikke nødvendigvis kender det store til vin, kender man sandsynligvis ordet "Barolo" og forbinder det måske endda med dyr, men lækker vin, som seriøse vindrikkere nyder. Tilgangen hos Vajra er dog lidt anderledes. Det skal være vin, som vækker glæde og som er for alle under parolen "Life is beautiful" - livet er smukt. Det kan ses på etiketterne, som ikke er seriøst, alvorligt udseende, men derimod levende og farverige. Det skal være vine, man drikker på en gennemsnitligt tirsdag aften, ikke vine, man er nødt til at spare op til og drikker én gang om året. Derfor har Vajra da heller ikke hævet priserne på trods af, at italienerne har vundet flere priser netop for deres Barolo-vine.


Vin er terroir

Fra 1970'erne voksede interessen for Single Vineyard-vine enormt. Men Albe Barolo er et blend. "Albe" betyder "solen stiger" og vinen skal netop forstås som et udtryk for området mere end end enkelt vinmark. Kærligheden til området er enorm - og det mærkes. Jorden er gammel havbund og rig på fossiler og kalksten med en lille del sand. Det giver vinene et umiskendeligt friskt udtryk og en vis syrebaseret rygrad, mere end tanniner, som man typisk vil finde i andre Barolo-vine. Det er vigtigt at huske, når man vælger sin Barolo.


Bourgogne i Italien

Vinene kan bedst genkendes på sin lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde. Det er vine med en vin mineralitet, som rigtig mange sætter pris på. Flere af vinene kan endda have en snert af Bourgogne over sig med deres lette, elegante, frugtige stil med røde bær i centrum. Det er samtidig vaskeægte Barolo, som vi er rigtig mange, der elsker det. G.D. Vajras vingård ligger i Vergne, den højest beliggende landsby i det vestlige Barolo-område, kun tre kilometer fra centrum af Barolo. Det blev grundlagt i 1972 og er opkaldt efter Giuseppe Domenico, den nuværende ejers, Aldo Vajras, far. Aldo har siden sin overtagelse af den daglige ledelse på vingården gradvist øget arealet af vinmarker til i dag 40 ha, hvoraf de 10 er tilplantet med Nebbiolo og beliggende på vinmarker såsom Bricco delle Viole, Fossati, La Volta og Coste di Vergne. På trods af sin elegante og kølige stil bør Vaira betragtes som en traditionalist for området – dog med visse modifikationer, da Aldo Vajra bl.a. temperaturkontrollerer sin gæring og bruger en meget begrænset andel barriques (typisk 5-8%).


Her vokser Nebbiolo, Dolcetto og Barbera, Freisa og Riesling. G.D. Vajra står for Giuseppe Domenico, Aldo Vajras far, som underskrev stiftelsesdokumenterne for vingården i 1972, da Aldo selv stadig var mindreårig. Hans kone Milena sluttede sig til virksomheden i 1980'erne og sammen formåede de at bringe den oprindeligt lille virksomhed til verdensberømmelse i for produktionen af Barolo. Vinene er traditionelt kendetegnet ved en længere maceration og er overvejende lagret på slovenske fade. Vajras rødvine laves med ret lang skindkontakt. Man bruger en ældgammel teknik, hvor man presser drueskindene ned som i en slags gigantisk stempelkande, så man får en "submerged cap". Det er faktisk med til at forklare vinenes let lyse farve, selvom det lyder mærkeligt og meget omvendt for de, som ved lidt om vinproduktion. Men det skyldes, at nogle af farvestofferne simpelthen bliver genoptaget i drueskindene. Det giver samtidig mere stabile, rene vine med et stort lagringspotentiale.


Endnu mere Barolo?

Elsker du Barolo? Så tag et kig her!