- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
NYT grill- og sommerkatalog! 🌞🥩🍷 Masser af tilbud - se her!
Recioto
Recioto og Amarone – to store, italienske vine, som er lavet med samme teknikker, men smager vidt, vidt forskelligt.
- På lager online
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
Hvad er recioto?
Recioto er en italiensk dessertvin lavet af druer, der er blevet tørret på måtter efter plukning. Denne proces gør nærmest druerne til rosiner og koncentrerer smagen. Det giver herlige, fyldige, intense, fede og sødmefyldte vine.
Lyder det bekendt, så er det måske fordi, at Amarone gennemgår en lignende proces. Faktisk menes det, at Amarone muligvis blev det, da en vinmager faktisk ville lave Recioto, men glemte vinen, da den begyndte at gære. I stedet for at stoppe gæringen for at holde vinen sød, blev den ved, indtil alt sukkeret var omdannet til alkohol. Vinen blev døbt Amarone, hvilket betyder "stor bitter".
Hvad betyder Recioto?
Selve navnet ”Recioto” kommer fra en særlig lokal dialekt af ordet ”recia”, som betyder øre. Det er en henvisning til den øverste del af drueklasen, hvor druerne har fået mest sol og dermed mest sukker. Et højt sukkerindhold sikrer en høj alkoholstyrke.