Marts vintilbud er her! 🍷 SPAR OP TIL 33%

Recioto

Recioto og Amarone – to store, italienske vine, som er lavet med samme teknikker, men smager vidt, vidt forskelligt.

Pris
Årgang
Anbefalede Glastyper
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er recioto?

    Recioto er en italiensk dessertvin lavet af druer, der er blevet tørret på måtter efter plukning. Denne proces gør nærmest druerne til rosiner og koncentrerer smagen. Det giver herlige, fyldige, intense, fede og sødmefyldte vine. 


    Lyder det bekendt, så er det måske fordi, at Amarone gennemgår en lignende proces. Faktisk menes det, at Amarone muligvis blev det, da en vinmager faktisk ville lave Recioto, men glemte vinen, da den begyndte at gære. I stedet for at stoppe gæringen for at holde vinen sød, blev den ved, indtil alt sukkeret var omdannet til alkohol. Vinen blev døbt Amarone, hvilket betyder "stor bitter". 


    Hvad betyder Recioto?

    Selve navnet ”Recioto” kommer fra en særlig lokal dialekt af ordet ”recia”, som betyder øre. Det er en henvisning til den øverste del af drueklasen, hvor druerne har fået mest sol og dermed mest sukker. Et højt sukkerindhold sikrer en høj alkoholstyrke.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]