Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

Negroamaro

Negroamaro betyder "sort og bitter". Det lyder måske ikke så tiltalende, som druen egentlig er. Den vokser stort set kun i Apulien og Salento - dvs. hælen i den italienske fodboldstøvle omkring Tarento, Lecce, Brindisi og Foggia.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Område
0
Underområde
0
Årgang
0
Alkohol
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 8 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvordan smager Negroamaro?

Negroamaro giver passende nok vine med en meget dyb farve. Det er oftest ret fyldige og rustikke, forholdsvis parfumerede og med en skovbundsagtig bitterhed, svesker, modne blommer, brombær og sødmefulde kirsebær, tørret timian, nelliker og allehånde. Den er forholdsvis tør og med et relativt højt indhold af tanniner.


Nogle af Apuliens allerbedste vine er skabt på netop Negroamaro. Vinstokkene har det godt i det varme Syditalien, hvor dens kraftige vinstokke trives og har det fint med tørke. Den producerer forholdsvis mange druer og har det bedst i kalkholdig jord.


Druen er formentlig bragt til Apulien af ​​illyriske kolonister før grækerne ankom i det 7. århundrede f.Kr. Efter Romerrigets fald faldt vinfremstillingen i hele Italien og blev primært holdt i live i klostrene - og det var bl.a. på Negroamaro.


Hvad spiser man til Negroamaro?

Negroamaro går rigtig godt til rigtig meget mad. Tænk gerne store, kraftige retter. Grillet kød, steaks, krydret charcuteri og steg - de bringer alle Negroamaros fulde, frugtige indtryk frem. Du kan også overveje lagrede, italienske oste.


Det rigtige glas til Negroamaro

Det er dæleme surt at købe en lækker flaske vin, som er kælet for i år og måneder, og som du har betalt dine sparepenge for, og så drikke den af et glas, der ikke fremhæver vinens smag og aroma. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels Old World Syrah til Negroamaro.