Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni

Châteauneuf-du-Pape

Er du til fyldig, intens rødvin? Så se mod Châteauneuf du Pape, tæt ved den gamle, sydfranske by Avignon, hvor paven kortvarigt havde hjemme. Vinene herfra er nogle af de mest anerkendte i det sydlige Rhône.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 19 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Châteauneuf du Pape?

  Châteauneuf du Pape betyder "Pavens nye vin" i en hilsen til ærkebiskoppen Bertrand de Goth af Bordeaux, der havde hjemme her i 1300-tallet. Her er 3200 hektarer vinmarker i det, som er den mest kendte appellation i det sydlige Rhône. Med god grund.


  Chateauneuf du Pape-vin er klassificeret som AOC (Appellation d’origine Contrôlée) og kan være skabt på hele 13 forskellige druesorter: Grenache, Syrah, Mourvèdre, Picpoul, Terret, Clairette, Counoise, Muscardin, Vaccerèse, Picardan, Cinsault, Rousanne og Bourboulenc. De bliver dog sjældent brugt på én gang, de mange druesorter. Det er typisk Grenache, der spiller hovedrollen, ofte bakket op af Syrah og Mourvèdre i birollerne. Netop på grund af de mange druesorter, laves Châteauneuf du Pape i et hav af druekombinationer. Derfor bliver man aldrig "færdig" med Châteauneuf du Pape, hvor den enkelte winemaker i høj grad kan lade sin kreativitet folde sig ud.

 2. Hvordan smager Châteauneuf du Pape?

  Man skal naturligvis passe på med ikke at generalisere, når der er så mange muligheder. Men generelt kan man sige, at Châteauneuf du Pape-vine er forholdsvis kraftige. Der er rigtig mange aromatiske planter, urter og krydderier i området, som både kommer til udtryk i vinen og køkkenkunsten. De kan smages i vinen, som oftest er fed og intens og med en ret høj alkoholprocent. Samtidig med en frugtagtig smag af kogte kirsebær, brombær og hindbær, finder du urter, kød, sort peber, lakrids, tjære, røg og vildt i en skøn, kompleks rødvin. Hvis du drikker vinen, mens den endnu er ung, kan den virke temmelig voldsom. Hvis du lader den stå i 4-5 år, vil du derimod opleve, at vinen opnår en større balance mellem frugt og tanniner. Mange flasker Châteauneuf-du-Pape kan gemmes i et årti eller to, hvor kompleksiteten bliver næsten bundløs, og vildskaben bliver mere udtalt.

 3. Hvad spiser man til Châteauneuf du Pape?

  Châteauneuf-du-Pape er en fed og velsmagende rødvin, der er oplagt til grillet oksekød, and, hamburgere, vildt, svampe, oksehale, Osso Buco og lammeryg. Châteauneuf-du-Pape er høj i alkoholprocenten og temmelig fyldig. Så hold den fra krydrede karryretter, det mexicanske køkken med stærk chili og salsa.