Spiritus m.m

Destillationsteknikken blev opfundet i de arabiske lande – paradoksalt nok, for det er netop i disse områder, at spiritus i dag er bandlyst - og introduceret i Europa af romerske legionærer. Her blev den hurtigt anset som en livsforlængende eliksir, hvoraf navnet Eau-de-Vie (livets vand) også stammer. Fremstillingsprocessen er siden blevet forfinet, bl.a. ved hjælp af destillationsapparater der, ud over at fjerne den ubehagelige eftersmag, gør det muligt at opnå alkoholprocenter på op mod 80%.
Der findes en verden af forskellige smagsretninger indenfor spiritus. Prøv f.eks. en af de skønne, aromatiske whiskyer fra Glenfarclas, maltwhiskyernes topproducent nr. 1. Eller en blød, cremet cognac fra Cognac Tesseron – det eneste cognachus, der har opnået de magiske 100 points hos den amerikanske vinguru, Robert Parker. Eller en blød og indsmigrende brandy fra Torres, Spaniens mest kendte producent. Hvis det da ikke lige skulle være en forrygende Calvados fra verdens bedste producent, Coeur de Lion…
Utallige muligheder - men de har alle ét til fælles: Producenterne er nøje udvalgte, kendte og anerkendte verden over som førende indenfor hver deres felt!

Akvavit


tekst

Anis


tekst

Armagnac


tekst

Bitter


tekst

Brandy


tekst

Cachaca


tekst

Calvados


tekst

Cognac


tekst

Eau-de-Vie


tekst

Gin


tekst

Gin - Alkoholfri


tekst

Grappa


tekst

Marc


tekst

Mezcal


tekst

Pastis


tekst

Rom


tekst

Rom - Alkoholfri


tekst

Rye


tekst

Tequila


tekst

Vodka


tekst

Whisky


tekst

Whisky - Amerikansk


tekst