Kentucky Bourbon Distillers er slet og ret lig med bourbon i absolut verdensklasse. Seriøsiteten er nøjagtig lige så stor, som når skotterne laver deres whiskyer og resultatet er da også lige så fremragende.

Kentucky Bourbon Distilllers

Pris
Alkohol
Proptype
Anmeldelser
Undertype
Fine Wine
Vis:
af 6 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Kentucky Bourbon Distillers

Kentucky Bourbon Distillers er et familieejet firma, grundlagt i 1935. Firmaet, der ligger i udkanten af Bardstown, hvor man bl.a. også finder Heaven Hill destilleriet, virker både som destilleri og uafhængig aftapper. De er faktisk en relativt stor uafhængig aftapper af whisky og kaldes derfor også ofte for faderen af bourbon- og rye-aftapninger. Kentucky Bourbon Distillers produkter ligger i Premium/ Superpremium kategorien. De fleste af husets whiskyer lagrer normalt mellem 6 og 17 år, men enkelte lagrer helt op til 23 år på ny amerikansk hvid eg. Når man lagrer på små nye 200-liters fade, speedes modningsprocessen op med ca. faktor 2,5 i forhold til f.eks. skotsk whisky (det samme gælder for vores rom fra St. Lucia). Det betyder, at en bourbon, der har lagret i 10 år på amerikansk eg, svarer til en skotsk whisky, der har lagret 2,5 gange længere tid, altså 25 år på fad.


Bourbon i verdensklasse

Der er i dag 14 fuldtidsansatte på destilleriet, hvoraf fire er fra den oprindelige Willett familie, der dog i dag hedder Kulsveen. Direktøren Even Kulsveen, der er ud af en emigrantfamilie fra Hamar i Norge, er gift med Martha Willett. Marthas far var A.L. Thompson Willett, som var præsident for firmaet indtil 1984 og endvidere har været præsident for Kentucky Distillers Association (alle destillerier i området). Vi har fået agenturet på et eksklusivt udvalg af Kentucky Bourbon Distillers - både bourbon og rye. For at måtte kalde sig en bourbon, skal minimum 51% af indholdet være destilleret på majs – det samme gælder for rye whisky (51% rug). Alle whiskyer er såkaldte "straights" – en betegnelse, der svarer til singlemalt, og som må benyttes, når indholdet i en flaske kommer fra ét og samme destilleri.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]