NYT stort efterårskatalog med vilde tilbud - se her!

Daniel Bouju Cognac laver cognac i verdensklasse. Det er samtidig en lille familievirksomhed, der blev grundlagt i 1805 og er beliggende i Saint-Preuil i Grande Champagne, Cognac-områdets absolutte hjerte. Det er uden tvivl herfra, verdens bedste cognac kommer. Daniel Bouju råder over 30 hektarer vinmarker og alt, hvad de laver, distribuerer de selv. Det vil sige, at man ikke sælger til de meget større, mere kendte producenter, som mange andre ellers gør. At besøge Daniel Bouju er lidt som at sætte tiden lidt i stå. Hele produktionen foregår i et lille landbohus med tilhørende lade og - man fristes til at sige - redskabsskur. Produkterne er dog blandt de fineste i verden, og der produceres årligt omtrent 150.000 flasker.

Daniel Bouju Cognac

Pris
Varegruppe
0
Type
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Undertype
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 13 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Daniel Bouju - tidsløs cognac

Daniel Bouju er et stærkt bevis på, at småt er godt – hos ham er masseproduktion og industriel produktion bandlyst. Her er det detaljerne, der tæller: Cognacen destilleres på en 16,5 hl. still og fadlagres på helt nye små fade Limousin-fade, hvorved den tager karakter gennem flere års naturlig udvikling på fad og ikke ved hjælp af kunstige tilsætninger som karamel eller sukker. Netop det udelukkende at bruge nye Limousin-fade er unikt for Daniel Boiju, men der er nok ingen tvivl om, at det er de bedste træer til fadlagring i Frankrig. Det tager omtrent 100 år, før de er gode at bygge fade af, men så leverer de til gengæld også.


Daniel Boujus generelle kendetegn er en mørk, finesserig og karakterfast smag, der i VSOP-kvaliteten er rund og fyldig med udviklede tanniner og en lang eftersmag med frugtrige, krydrede nuancer. Forskellen i de forskellige cognacer ligger i lagringen, der er mellem 5 og 80 år, afhængigt af den enkelte produkttype. Herudover fremstiller Daniel Bouju også den for området så kendte specialitet, Pineau des Charentes.


Den oprindelige opskrift på Daniel Boujus cognac blev lavet i 1804, og det er stadig den, der danner grundlag for produktionen i dag. Ingen hokus pokus. Men selvfølgelig en lille hemmelighed i fremstillingen. Vil man have kraftig, mørk og tung cognac, skal råmaterialet være sure druer høstet tidligt, og som tidligere nævnt: Ingen tilsat karamel, kun den ægte farve fra fadlagringen. Og så er Boujus cognacer ikke engang dyre – tværtimod!


Man tapper først, når der bestilles. Derfor er der ikke et stort lager af flasker hos Daniel Bouju. De hele opbevares på fade, så hver cognac får lov at lagre så længe som muligt på træ, hvor den stadig udvikler sig. Alt i destilleriet foregår ved hjælp ad næsen. Her er ingen hightech, og man sælger ikke sin cognac til store huse som f.eks. Hennessy. Man distribuerer alt selv.