Månedens tilbud er her! 🍷 Spar op til 40%

Brand image

Når man taler om champagne, er det nærmest umuligt ikke også at komme ind på Moët & Chandon. Lige siden 1700-tallet har producentens bobler været drukket af konger, dronninger, præsidenter og kejsere.

Moët & Chandon

Vis:
af 0 produkter
Sorter efter:
  1. Hvad er Moët & Chandon?

   Moët & Chandon er endnu ét af verdens mest kendte champagnehuse, og har været det i over 270 år. Det er samtidig Moët & Chandon, der står bag den berømte Dom Perignon. Det var Jean-Remy Moët, grundlægger Claude Moëts barnebarn, som for alvor præsenterede verden for champagnen i slutningen af 1700-tallet. Tidens spidser og kendisser som Marquise de Pompadour, den berygtede Talleyrand og endda Kejser Napoleon i egen høje person faldt for husets champagne. Det er selvsagt svært at finde større navne til at anbefale sit produkt end Napoleon, og siden har Moët & Chandon da også nærmest været synonymt med kvalitet. Dom Perignon er måske det mest berømte champagne-brand i verden. Navnet emmer simpelthen af stil, klasse, luksus – og måske en lille smule bling. Og sådan har det været siden, Moët & Chandon blev etableret i 1743 af Claude Moët fra Épernay. Navnet var til at begynde med Moët & Cie, som betyder "Moët & Co". 

  2. Hvad er Dom Perignon?

   Designet på både flaske og etiket er ikoniske og kendes af de fleste – også selvom man aldrig har været så heldig at smage på de fornemme dråber. Dom Perignon får sit navn fra munken Dom Perignon, som i det 17. århundrede havde den beskedne ambition at ville producere verdens bedste vin. I den forbindelse er han samtidig kendt for at sige de berømte ord ’jeg drikker stjerner!’ om sin mousserende vin. Der var dog nok noget om det, for hans vine fandt vej til selveste Solkongens slot i Frankrig – større anerkendelse kunne man ikke få på det tidspunkt. Den første årgang af Dom Pérignon var 1921 og blev først frigivet til salg i 1936. Det er en årgangschampagne, hvilket betyder, at den kun laves i de bedste år, og alle druer, der bruges til at lave vinen, er høstet samme år. Mange champagner er derimod ikke-vintage, hvilket betyder, at champagnen er lavet af druer høstet i forskellige år.

  3. Hvornår er Moët & Chandon fra?

   Kong Louis XV's regeringstid faldt sammen med en øget efterspørgsel efter mousserende vin. Og allerede kort efter grundlæggelsen, og efter at sønnen Claude-Louis sluttede sig til Moët et Cie, omfattede vingårdens kundekreds adelige og aristokrater. Først i 1833 blev virksomheden omdøbt til det nuværende Moët et Chandon, efter at Pierre-Gabriel Chandon de Briailles, Remy Moëts svigersøn, sluttede sig til virksomheden som partner til Jean-Remy Moët, Claude Moëts barnebarn.


   Efter introduktionen af ​​konceptet med en årgangschampagne i 1840, markedsførte Moët sin første årgang i 1842. Deres bedst sælgende mærke, Brut Imperial, blev introduceret i 1860'erne. Husets bedst kendte mærke, Dom Perignon, er opkaldt efter den benediktinermunk, der i legenden huskes som "Champagnens Fader". Moët & Chandon fusionerede med Hennessy Cognac i 1971 og med Louis Vuitton i 1987, hvilket blev til LVMH (Louis-Vuitton-Moët-Hennessy), den største luksuskoncern i verden med. Moët & Chandon har en kongelig kendelse som leverandør af champagne til dronning Elizabeth II.

  Tilmelding til Sélection Vinklub

  Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

  Læs om vores kundeklub
  Logo
  H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]